Stedelijk Lyceum Lamorinière

Samen met elk talent investeren in de toekomst

Restaurant en Keuken

Over deze studierichting

2e graad - bso
3e graad - bso

In deze studierichting leer je de basistechnieken van het keuken- en restaurantwerk. In de tweede graad leer je:

  • gerechten bereiden en serveren op een hygiënische en veilige manier.
  • koken (bakken, frituren, braden, roosteren, gratineren), basisbereidingen maken (fonds, soepen, sausen), versnijdingstechnieken en opdienen.
  • correct en charmant omgaan met gasten (onthaal, reserveren).
  • etiquette en spreekvaardigheid (Nederlands, Frans en Engels).

Er is veel oefen- en demonstratietijd voorzien. Je komt in contact met de nieuwste gastronomische trends en technieken via binnen- en buitenlandse stages, studiereizen en bedrijfsbezoeken. Op het einde van de tweede graad kan je reeds aan de slag als zaal- of keukenmedewerker in een restaurant of cateringbedrijf. Je kan natuurlijk ook doorstromen naar de derde graad.

Word een Michelinster in de HO.RE.CA !! (HOtel - REstaurant - CAfé) Kraakverse ingrediënten op royaal gegarneerde borden. Een streling voor het oog! Je laat je creativiteit de vrije loop bij het bedenken en creëren van nieuwe gerechten. Zoek je een dynamisch beroep met veel afwisseling? Hou je van mensen? Ben je bereid je handen uit de mouwen te steken? Dan is de opleiding "restaurant - keuken" een interessante uitdaging. Horeca, dat is werken mét en vóór mensen. De opleiding sluit zeer nauw aan bij de realiteit. In deze studierichting sta je elke dag klaar om het beste te geven van jezelf of het nu gaat over omgaan met gasten (Serveerkunde, Restaurantpraktijk, Sociale omgangskunde), het creëren en koken van de smakelijkste gerechten (Praktijk keuken en Keukentechnologie), het serveren volgens de regels (Praktijk restaurant en Restauranttechnologie), de juiste aanbeveling aan de gast (Dranken- en wijnkennis).

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren:

Deel deze opleiding