Stedelijk Lyceum Lamorinière

Samen verbinden – uitdagen – groeien – zorgen

Specialiteitenrestaurant

Over deze studierichting

3e graad - bso

De richting is gericht op leerlingen die geïnteresseerd zijn  in de gastronomie. Ze richten hun pijlen op nieuwe en bestaande kooktechnieken, leren trends in de gastronomie te ontdekken en volgen, leren om economisch en ecologisch te werken. Ze moeten zich bewust worden van hun ecologische voetafdruk. Met dit alles in hun achterhoofd leren de leerlingen realistische gerechten te creëren om zichzelf klaar te stomen voor een job in de horeca.

Er bestaat ook de mogelijkheid om gedurende 4 weken een stage te lopen in het buitenland, dit dankzij een ERASMUS+ beurs.

De richting is gericht op leerlingen die geïnteresseerd zijn in de gastronomie. Je ontdekt nieuwe en bestaande kooktechnieken, je leert over trends in de gastronomie, oefent deze in om ze zelf te kunnen toepassen waarbij je eigen creativiteit tot ontplooiing mag komen, je leert de controle te houden zodat de keuken een veilige en ergonomisch vriendelijke omgeving is. Je gaat op stage, mogelijks kan je deelnemen aan een buitenlandse stage (Erasmus+).

Je eindwerk (geïntegreerde proef) staat in teken om je klaar te stomen voor een job in de horeca en van het creëren van je eigen rendabel restaurant en zelf ontworpen gerechten.