FAQ

1. Kan je broodjes of warme maaltijden verkrijgen in Stedelijk Lyceum Lange Beeldekens?

Neen, maar je kan wel thee, soep, fruitsap of chocomelk verkrijgen. Hiervoor moet je wel op voorhand (dus met een pauze) een drankkaart van €2 of €5 aanschaffen op het secretariaat.

2. Wat zijn de openingsuren van het schoolsecretariaat?

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8uur tot 17uur
  • op woendag van 8uur  tot 12uur

Leerlingen zijn enkel tijdens de pauzes toegelaten op het secretariaat.

3. Wanneer vindt de opendeurdag in Stedelijk Lyceum Lange Beeldekens plaats?

Wil je de school beter leren kennen, kom dan zeker langs op één van onze infomomenten. Alle ouders zijn, samen het hun kind(eren) van harte welkom op vrijdag 15 maart '19 van 16u tot 19u op onze infoavond of op zaterdagmiddag 16 maart '19 van 13u tot 18u.

4. Hoeveel leerlingen telt onze school?

Tijdens het schooljaar 2018-2019 volgden 155 leerlingen de lessen. Een kleine school dus waarin individuele aandacht voor onze leerlingen centraal staat.

5. Is deelname aan meerdaagse uitstappen verplicht voor de leerlingen?

Het schoolreglement stelt de deelname aan alle uitstappen verplicht. Het is belangrijk om te beseffen dat de meerdaagse uitstappen niet zomaar ‘plezieruitjes’ zijn zonder verdere inhoud, maar dat ze zowel een sociaal en pedagogisch doel hebben alsook een onderwijzende en opvoedende meerwaarde. We streven er naar dat alle leerlingen deelnemen aan buitenschoolse activiteiten ten voordele van het ontwikkelen van sociale en pedagogische vaardigheden. Deze meerdaagse uitstappen zijn verbonden aan zeer strikte voorwaarden en worden dan ook grondig voorbereid om te kaderen in het pedagogische project. Je kan de regelgeving omtrent meerdaagse schooluitstappen terugvinden in de omzendbrief 'SO/2004/06 Extramuros activiteiten in het secundair onderwijs'.