Stedelijk Lyceum Merksem

secundair onderwijs

Zeeklassen dag 1

We zijn er aan begonnen, de zeeklassen is van start gegaan!

Onze eerste dag is vlot verlopen. Wij zijn goed toegekomen in Oostduinkerke en de leerlingen kwamen eindelijk te weten met wie ze op de kamer lagen. Daar hebben ze weken op gewacht. Nadat ze hun bed netjes hadden opgemaakt, werd iedereen opnieuw verwacht in de grote zaal. Onze 113 leerlingen werden samen met de leerlingen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen verdeeld over 6 groepen. Bij elke groep hoort een gemotiveerd team van studenten van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen! Zij nemen de leerlingen de hele week mee op sleeptouw, gevolgd door leerkrachten en begeleiders van de studenten.

De groepen zijn allemaal gestart met een kennismaking. Bij de ene in de vorm van strandspelletjes en bij de andere een heuse speeddate! Er is ook een groep met een thema-lied dat werd aangeleerd, er werden lampionnen gemaakt voor de avondactiviteit en één groep heeft een fitheidstest ondergaan in de duinen.  Een zeer energieke dag om te starten en de leerlingen hadden dan hun warme maaltijd écht verdiend. We aten warme soep, kroketjes en boomstammetjes!

Om de dag af te sluiten is er telkens een avondactiviteit. Er werden creatieve gezelschapsspelletjes gespeeld, schatten gezocht in de duinen en liedjes gezongen! De groep die de lampionnen gemaakt heeft is de duinen gaan verkennen in het donker en kwam daar nog een andere groep tegen die verloren gelopen was. Na een dag als deze zou je denken dat iedereen vlotjes in zijn of haar bed zou liggen, maar de energie van onze leerlingen is onuitputtelijk. Uiteindelijk heeft toch iedereen de slaap gevonden en werd het vredig stil in de gangen. Morgen weer een nieuwe dag!  

Bekijk alle foto's in het album op de website! 

maandag 12 maart 2018