Stedelijk Lyceum Pestalozzi

secundair onderwijs

Over deze studierichting

1e graad - A-stroom

Heb je een getuigschrift van de lagere school? Dan ga je naar de A-stroom van de eerste graad.

In het 1e jaar in de A-stroom krijg je 27 uur basisvorming. Daarin leer je talen, wetenschappen, wiskunde, en nog zoveel meer. Naast het basispakket is er een keuzegedeelte van 5 uur.

Iedere leerling van het Stedelijk Lyceum krijgt dezelfde algemene vakken. De kennis en vaardigheden die je aanleert binnen de basisvorming zijn dan ook hetzelfde in alle scholen van het Stedelijk Lyceum.

Het keuzegedeelte heeft 3 doelen:

  • Je kan nieuwe dingen ontdekken, proberen en beleven.
  • Samen met de leerkracht ga je dieper in op een bepaald onderwerp of een bepaald vak.
  • Als je het nodig hebt, is er ook tijd voor extra ondersteuning voor bepaalde vakken of thema’s, of voor dingen die je nog niet helemaal begrijpt.

Na de A-stroom kan je een studierichting in doorstroomgerichte finaliteit (aso/tso/kso), dubbele finaliteit (tso/kso) en arbeidsmarktgerichte finaliteit (bso).

Iedereen leert anders.

Daarom kies je voor de aanpak die jou het best ligt. Ofwel kies je voor de opleiding "zonder meer", ofwel voor één van onderstaande varianten.

I-learn

Je hebt extra uitdaging nodig. Je zoekt als sterke leerling een vervolg op de kangoeroeklas of klimopklas van de basisschool. Je combineert dit met Latijn of wetenschappelijk werk je hebt één namiddag begeleid zelfstandig leren waar je zelfstandig werkt aan Nederlands, Frans en wiskunde. Doordat je de leerstof sneller verwerkt, heb je tijd om aan projecten te werken.

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: