Stedelijk Lyceum Waterbaan

secundair onderwijs

Schoolboeken

Boeken  2021-2022

 

1B en bso (campus Rochus)

Alle leerlingen krijgen hun school- en werkboeken van de school.

 

1e graad A (campus Waterbaan)

De leerlingen van het 1e jaar A en het 2e jaar A krijgen hun werkboeken van de school.​ Deze worden op 1 september verdeeld op school (en niet op 30 augustus en 31 augustus zoals eerder vermeld).

2e graad aso en tso (campus Waterbaan):

De leerlingen van de 2e graad aso en tso krijgen hun school- en werkboeken van de school.​ Deze worden op 1 september verdeeld op school.

3e graad aso en tso (campus Waterbaan):

De leerlingen van het 5e en het 6e leerjaar aso/tso bestellen hun werkboeken bij de firma Iddink. Dit betekent dat uzelf verantwoordelijk bent voor het online bestellen van de werkboeken van uw kind. 

 

Boeken bestellen via Iddink

De boekenfondsservice voor de derde graad aso en tso in campus Waterbaan wordt verzorgd door de firma Iddink. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het online bestellen van je boeken. Hoewel je natuurlijk vrij bent in de keuze van leverancier van je schoolboeken, heeft het bestellen bij Iddink volgende voordelen:

  • je ontvangt alle benodigde (én de juiste) werkboeken en handboeken in 1 pakket;
  • je boekenpakket wordt in de laatste weken van de vakantie door PostNL op het door jou gekozen huis- of leveringsadres afgeleverd;
  • je kan alle informatie over het pakket, de bezorging en de betaling vinden op www.iddink.be;
  • je hebt de mogelijkheid tot een betalingsregeling in termijnen;

 

Wanneer
Het is belangrijk dat je vóór maandag 5 juli 2021 bestelt, zodat je zeker weet dat je je schoolboeken voor de start van het schooljaar in huis hebt.

 

Hoe
Ga naar www.iddink.be/bestellen en maak hier een persoonlijk account aan. Je gebruikt hiervoor je eigen gegevens en enkel waar het gevraagd wordt de gegevens van je ouder(s)/verzorger(s). Tip: kies inloggegevens die je makkelijk kan onthouden
omdat deze toegang geven tot je digitale lesmateriaal (digitale boekentas).

 

Bestellen

Bestelknop Iddink

 

Schoolcode
Tijdens het bestellen vragen we naar je schoolcode. Voor onze school is deze: HZFN67VW   

Let erop dat je je toekomstige klas voor het schooljaar 2021-2022 selecteert.

Controleer de naam en het adres van de school (Stedelijk Lyceum Waterbaan, Waterbaan 159, 2100 Deurne). Zo ben je zeker dat je op de boekenlijst van onze school terecht komt. Is de boekenlijst van je school nog niet beschikbaar? Laat dan je e-mailadres achter, je ontvangt van ons een e-mail zodra je kunt bestellen.

 

Akkoord
Tijdens het bestellen zal ook om akkoord van je ouder(s)/verzorger(s) worden gevraagd. Zorg dus dat ze in de buurt zijn als je bestelt, dan is het zo geregeld.

 

Levering
Als je vóór maandag 5 juli 2021 bestelt, levert Iddink je bestelling in de periode van maandag 19 juli t/m donderdag 26 augustus 2021. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een e-mail over de status van je bestelling.

 

Op vakantie
Je pakket wordt thuisbezorgd. Ben je niet thuis? Geen probleem. Je ontvangt een kaartje in de brievenbus met aanwijzingen waar je je pakket kunt ophalen.

 

Meer weten
Heb je een vraag, kijk dan op www.iddink.be/contact. Hier hebben we heel veel vragen en antwoorden staan en vind je ook de verschillende contactopties mocht je er niet uitkomen.

 

Boekenprocedure bij klaswissel tijdens het schooljaar

  • Bij een klaswissel ga je naar www.iddink.be.
  • Log in bij ‘klantenservice’ met hetzelfde account waarmee je de boeken eerder dit schooljaar besteld hebt
  • De schoolcode voor het schooljaar 2021-2022 is HZFN67VW
  • Klik onder ‘mijn bestellingen’ ‘klaswissel’ aan
  • Klik op ‘Selecteer je nieuwe klas’
  • Volg hierna dezelfde stappen als bij de bestelling van je eerste pakket

Wanneer Iddink je bestelling voor je nieuwe pakket ontvangt, kijken zij na welke boeken je eventueel kan behouden en welke je kan terugzenden. Je ontvangt dan indien nodig via mail een retourformulier voor de boeken die je kan terugsturen. Je ontvangt je nieuw bestelde pakket dan op het door jouw opgegeven adres. Voor meer informatie kan je Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur op 014 30 41 70 of via de website. De school komt niet tussen in de overname van werk- of handboeken.

 

Inzage facturen externe boekenfondsleverancier
De school kiest ervoor om samen te werken met Iddink, een externe partner voor de aankoop van schoolboeken. De ouder/voogd betaalt de factuur rechtstreeks aan Iddink en kan bij deze beroep doen op verschillende betaalmodaliteiten en afbetalingsplannen. De school kan op aanvraag inzage krijgen in de facturen en de stand van zake van individuele leerlingen en kan dan (financiële) ondersteuning bieden waar nodig. Dit kadert in het beantwoorden aan de zorgnoden van specifieke gezinnen. De school houdt er zich aan deze informatie vertrouwelijk te houden en enkel in functie te gebruiken van ondersteuning en begeleiding van deze gezinnen.