Stedelijk Lyceum Waterbaan

secundair onderwijs

Schoolboeken

Boeken bestellen 2019-2020

Let op: dit is enkel voor de tweede en de derde graad aso en tso(*). De leerlingen van de eerste graad A en alle leerlingen van de 1B en bso krijgen hun werk- en schoolboeken in school.

Bestelknop Iddink

De boekenfondsservice voor de tweede en de derde graad aso en tso(*) wordt vanaf schooljaar 2019-2020 verzorgd door de firma Iddink. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het online bestellen van je hand- en werkboeken. Hoewel je natuurlijk vrij bent in de keuze van leverancier van je schoolboeken, heeft het bestellen bij Iddink volgende voordelen:

  • je ontvangt alle benodigde (én de juiste) werkboeken en handboeken in 1 pakket;
  • je boekenpakket wordt in de laatste weken van de vakantie door PostNL op het door jou gekozen huis- of leveringsadres afgeleverd;
  • je kan alle informatie over het pakket, de bezorging en de betaling vinden op www.iddink.be;
  • je hebt de mogelijkheid tot een betalingsregeling in termijnen;

 

Hulp nodig?

Op www.iddink.be/contact staan heel wat vragen en antwoorden. Je vindt er ook verschillende contactopties mocht je er niet uitkomen.

Op Smartschool en hieronder vind je ook het stappenplan om je boeken te bestellen (in het Nederlands, Frans en Engels).

 

Levering

Je bestelt je schoolboeken voor woensdag 3 juli 2019.  Iddink levert je bestelling dan voor de start van het schooljaar. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je e-mails over de status van je levering.

 

Niet thuis?

Geen probleem. Indien je niet thuis bent bij de levering van je pakket, laat de bezorgdienst een bericht achter met verdere aanwijzingen. Je kan bij de bestelling eveneens het afleveringsadres aanpassen (bv bij de buren, grootouders,…).

 

Hoe?

Via de knop "bestel hier je boeken" bovenaan deze pagina kom je op de website van Iddink. Klik daar op “Bestellen”.

Bestel je voor de eerste keer? Maak dan eerst een persoonlijk account aan. Dit doe je via de knop ‘registreren’ en op naam van de leerling die de boeken nodig heeft. Hou alvast je identiteitskaart, je emailadres en het e-mailadres van één van de ouders bij de hand. Tijdens het bestellen zal ook om akkoord van je ouder(s)/verzorger(s) worden gevraagd. Zorg dus dat ze in de buurt zijn als je besteld.

 

Schoolcode?

       Tijdens het bestellen wordt er naar je schoolcode gevraagd. Voor schooljaar 2019-2020 is dit de code: C7S5KCZC

       Controleer de naam en het adres van de school (Stedelijk Lyceum Waterbaan, Waterbaan 159, 2100 Deurne). Zo ben je zeker dat je op de boekenlijst van onze school terecht komt.

 

Klas?

        Let erop dat je je toekomstige klas voor het schooljaar 2019-2020 selecteert.

 

Wanneer?

        Bestel voor 3 juli 2019 om extra kosten te vermijden. Als je later bestelt, kost het voor Iddink extra tijd en geld om je bestelling verzendklaar te maken. Die extra kosten brengt Iddink gedeeltelijk bij jou in rekening.

 

Boekenprocedure bij klaswissel tijdens het schooljaar

  • Bij een klaswissel ga je naar www.iddink.be.
  • Log in bij ‘klantenservice’ met hetzelfde account waarmee je de boeken eerder dit schooljaar besteld hebt
  • De schoolcode voor het schooljaar 2019-2020 is C7S5KCZC
  • Klik onder ‘mijn bestellingen’ ‘klaswissel’ aan
  • Klik op ‘Selecteer je nieuwe klas’
  • Volg hierna dezelfde stappen als bij de bestelling van je eerste pakket

Wanneer Iddink je bestelling voor je nieuwe pakket ontvangt, kijken zij na welke boeken je eventueel kan behouden en welke je kan terugzenden. Je ontvangt dan indien nodig via mail een retourformulier voor de boeken die je kan terugsturen. Je ontvangt je nieuw bestelde pakket dan op het door jouw opgegeven adres. Voor meer informatie kan je Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur op 014 30 41 70 of via de website. De school komt niet tussen in de overname van werk- of handboeken.

 

(*) de tweede en de derde graad = het 3de , 4de, 5de en 6e jaar