Stedelijk Lyceum Waterbaan

secundair onderwijs

Schoolboeken

Boeken bestellen 2020-2021

Let op:

 • dit is enkel voor het tweede leerjaar A, de tweede en de derde graad aso en tso(*)
 • de leerlingen van het eerste jaar A en alle leerlingen van de 1B en bso krijgen hun werk- en schoolboeken in de school

Bestelknop Iddink

De boekenfondsservice voor het tweede leerjaar A, de tweede en de derde graad aso en tso(*) wordt verzorgd door de firma Iddink. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het online bestellen van je hand- en werkboeken. Hoewel je natuurlijk vrij bent in de keuze van leverancier van je schoolboeken, heeft het bestellen bij Iddink volgende voordelen:

 • je ontvangt alle benodigde (én de juiste) werkboeken en handboeken in 1 pakket;
 • je boekenpakket wordt in de laatste weken van de vakantie door PostNL op het door jou gekozen huis- of leveringsadres afgeleverd;
 • je kan alle informatie over het pakket, de bezorging en de betaling vinden op www.iddink.be;
 • je hebt de mogelijkheid tot een betalingsregeling in termijnen;

 

Hulp nodig?

Op www.iddink.be/contact staan heel wat vragen en antwoorden. Je vindt er ook verschillende contactopties mocht je er niet uitkomen.

Op Smartschool en hieronder vind je ook het stappenplan om je boeken te bestellen (in het Nederlands, Frans en Engels).

 

Levering

Je bestelt je schoolboeken voor woensdag 3 juli 2020.  Iddink levert je bestelling dan voor de start van het schooljaar. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je e-mails over de status van je levering.

 

Niet thuis?

Geen probleem. Indien je niet thuis bent bij de levering van je pakket, laat de bezorgdienst een bericht achter met verdere aanwijzingen. Je kan bij de bestelling eveneens het afleveringsadres aanpassen (bv bij de buren, grootouders,…).

 

Hoe?

Via de knop "bestel hier je boeken" bovenaan deze pagina kom je op de website van Iddink. Klik daar op “Bestellen”.

Bestel je voor de eerste keer? Maak dan eerst een persoonlijk account aan. Dit doe je via de knop ‘registreren’ en op naam van de leerling die de boeken nodig heeft. Hou alvast je identiteitskaart, je emailadres en het e-mailadres van één van de ouders bij de hand. Tijdens het bestellen zal ook om akkoord van je ouder(s)/verzorger(s) worden gevraagd. Zorg dus dat ze in de buurt zijn als je besteld.

 

Schoolcode?

Tijdens het bestellen wordt er naar je schoolcode gevraagd. Voor schooljaar 2020-2021 is dit de code: WMP4XW4M 

Controleer de naam en het adres van de school (Stedelijk Lyceum Waterbaan, Waterbaan 159, 2100 Deurne). Zo ben je zeker dat je op de boekenlijst van onze school terecht komt.

 

Klas?

Let erop dat je je toekomstige klas voor het schooljaar 2020-2021 selecteert.

 

Wanneer?

Bestel voor 3 juli 2020 om extra kosten te vermijden. Als je later bestelt, kost het voor Iddink extra tijd en geld om je bestelling verzendklaar te maken. Die extra kosten brengt Iddink gedeeltelijk bij jou in rekening.

 

Boekenprocedure bij klaswissel tijdens het schooljaar

 • Bij een klaswissel ga je naar www.iddink.be.
 • Log in bij ‘klantenservice’ met hetzelfde account waarmee je de boeken eerder dit schooljaar besteld hebt
 • De schoolcode voor het schooljaar 2020-2021 is WMP4XW4M 
 • Klik onder ‘mijn bestellingen’ ‘klaswissel’ aan
 • Klik op ‘Selecteer je nieuwe klas’
 • Volg hierna dezelfde stappen als bij de bestelling van je eerste pakket

Wanneer Iddink je bestelling voor je nieuwe pakket ontvangt, kijken zij na welke boeken je eventueel kan behouden en welke je kan terugzenden. Je ontvangt dan indien nodig via mail een retourformulier voor de boeken die je kan terugsturen. Je ontvangt je nieuw bestelde pakket dan op het door jouw opgegeven adres. Voor meer informatie kan je Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur op 014 30 41 70 of via de website. De school komt niet tussen in de overname van werk- of handboeken.

 

Inzage facturen externe boekenfondsleverancier

De school kiest ervoor om samen te werken met Iddink, een externe partner voor de aankoop van schoolboeken. De ouder/voogd betaalt de factuur rechtstreeks aan Iddink en kan bij deze beroep doen op verschillende betaalmodaliteiten en afbetalingsplannen. De school kan op aanvraag inzage krijgen in de facturen en de stand van zake van individuele leerlingen en kan dan (financiële) ondersteuning bieden waar nodig. Dit kadert in het beantwoorden aan de zorgnoden van specifieke gezinnen. De school houdt er zich aan deze informatie vertrouwelijk te houden en enkel in functie te gebruiken van ondersteuning en begeleiding van deze gezinnen.

 

(*) de tweede en de derde graad = het 3de , 4de, 5de en 6e jaar