Stedelijk Lyceum Waterbaan

secundair onderwijs

Wij gaan bouwen, verbouwen en uitbreiden!

Wij gaan bouwen, verbouwen en uitbreiden!

De gebouwen van campus Waterbaan, campus Rochus en van stedelijke basisschool De Octopus worden gedeeltelijk afgebroken, heropgebouwd, gerenoveerd en uitgebreid. Ze worden volledig opgewaardeerd om aan de huidige onderwijsvisie, energieprestatie-, veiligheids-, toegankelijkheids- en comforteisen te voldoen. Er wordt geïsoleerd, de technieken worden volledig vervangen, de speelplaatsen worden vernieuwd. De stedelijke basisschool zal na de verbouwingen verhuizen naar de site van onze huidige campus Rochus. De vernieuwde gebouwen van De Octopus zullen geïntegreerd worden in ‘campus Waterbaan’.

Op de site Gallifort aan de Bosuil bouwen we een gloednieuwe campus, met sporthal, voor verschillende opleidingen uit het domein land- en tuinbouw. De studierichtingen natuurwetenschappen, biotechnische en biotechnologische wetenschappen en nieuwe studierichtingen zoals o.a. plant, dier & milieu zullen hier onderdak vinden.

Bouwen en verbouwen gaat natuurlijk niet zonder ongemakken. Daarom verhuisde de 3e graad doorstroom (aso), de 2e en 3e graad dubbele finaliteit (tso) / arbeidsmarktgericht (bso) voor tijdelijk naar de Lange Klarenstraat in het centrum van Antwerpen. De eerste graad B-stroom verhuisde naar campus Waterbaan.

Na de verbouwing zullen alle studierichtingen gegroepeerd worden op een grotere, volledig vernieuwde campus Waterbaan en de spiksplinternieuwe campus op de Gallifort site.

Benieuwd naar de plannen van de verbouwing van site Waterbaan en de nieuwbouw van site Gallifort?

Bekijk hier de Powerpoint.

dinsdag 14 juni 2022