Topsportschool Antwerpen

stedelijk secundair onderwijs

Onze school

De Topsportschool is de Antwerpse school voor jongeren met een topsportstatuut judo, basketbal, voetbal, tennis, snowboarden, kunstschaatsen, zwemmen of taekwondo.

We bieden sportief getalenteerde jongeren vanaf 12 jaar de kans om sport en studie te combineren en daarbij zo hoog mogelijk te scoren. Onze leerlingen kiezen op basis van hun interesses uit een breed aanbod van studierichtingen binnen de doorstroom-, dubbele en arbeidsmarktgerichte finaliteit. Op maat van hun talenten en interesses kunnen ze zich voorbereiden op een succesvolle carrière op sportief en op professioneel vlak.

We begeleiden onze topsportstudenten om hun sportieve talent te ontplooien en helpen hen mentaal groeien. Doorzettingsvermogen, teamspirit en fair play staan daarbij centraal. Een positief zelfbeeld bewaren bij winst én verlies is immers essentieel voor een gezonde atleet.

Daarom zetten we in op een optimale sport-studiecombinatie, leren de leerlingen sociaal vaardig samenwerken, stimuleren we hen om engagement te tonen en gezonde keuzes te maken.