Topsportschool Antwerpen

stedelijk secundair onderwijs

Sporttakken

De Topsportschool is de Antwerpse school voor jongeren met een topsportstatuut judo, basketbal, badminton, voetbal, tennis, snowboarden, kunstschaatsen, zwemmen of taekwondo.

Voetbal

Talentvolle voetballers kunnen een kwaliteitsvolle voetbalopleiding krijgen. De topsportleerling krijgt naast de opleiding in zijn club, een unieke kans om zich verder te ontwikkelen als voetballer op school. Het project biedt maximale ontwikkelingskansen om het hoogst mogelijke sportieve niveau te halen zonder de studieloopbaan te hypothekeren.

Judo

Een maximale inzet om het aanwezige talent te laten ontwikkelen, is essentieel om de Olympische droom na te streven. Dit proces vergt een optimale omgeving met de maximale ondersteuning om te kunnen ontwikkelen en te perfectioneren.

De Topsportschool biedt als enige instelling de mogelijkheid om de vereiste aantal trainingsuren met een optimale fysieke, technisch, tactische, mentale en medische begeleiding te kunnen combineren met studies in het secundaire onderwijs.

Basketbal

De topsportschool van Basketbal Vlaanderen biedt talentvolle jongeren de kans om secundair onderwijs en basketbal op topniveau met elkaar te combineren. Voor leerlingen van de eerste graad hebben ze naast het gewone lessenrooster nog 8 tot 10 uren extra basketbaltraining. Vanaf de 2e graad staan er wekelijks 22 uren basketbaltraining op het programma waar zowel technische, conditionele en tactische elementen aan bod komen.

Snowboard

Sneeuwsport Vlaanderen is de partner om snowboarders op te leiden in de Topsportschool. Ze willen talentrijke jongeren de kans bieden hun sport te beoefenen op hoog niveau in combinatie met hun studies om daarbij een volwaardig diploma te behalen.

Zwemmen

Jonge getalenteerde zwemmers voorbereiden volgens internationale standaard. Dat is het doel van de Vlaamse Zwemfederatie voor de zwemmers op de Topsportschool.

Tennis

In de Topsportschool worden talentvolle Vlaamse tennisspelers begeleid door het team tennis- en conditietrainers van Tennis Vlaanderen, dat wordt bijgestaan door externe experten. Er wordt een volledige wedstrijd- en trainingsprogramma voorzien gebaseerd op de drie belangrijkste pijlers van de topsportvisie nl. attitude, conditionele en tennistieke vaardigheden.

Taekwondo

De topsportwerking is hét uithangbord van Taekwondo Vlaanderen! De atleten van de topsportwerking trainen onder uiterst professionele begeleiding om op het allerhoogste niveau van het internationale taekwondo te scoren.