2021: This time it's personal

VIEWMASTER | MASTERVIEW  is hét moment waarop afstuderende studenten een podium krijgen om hun werk op een unieke manier en locatie te tonen.
Het is ondertussen 10 jaar geleden dat de Academies dit succesvolle project opstartten. 

De keuze uit de veelheid aan werken en performances lag dit jaar in handen van beeldend kunstenaar Rinus Van de Velde en muzikant Mauro Pawlowski. Als curator waren zij verwonderd over de gevarieerde universums en sterke persoonlijke verhalen die ze tijdens de rondgangen in de Academies tegenkwamen. Mauro en Rinus brengen een selectie van de werken samen in het Zuiderpershuis onder de titel “This time it’s personal”.
Het resultaat wordt een straffe mix van eigenzinnige beelden, verhalen, klanken en stijlen.

Deze editie organiseren we omwille van de pandemie geen officieel openingsmoment, maar wel een gespreide ontvangst van het publiek.
Wees er dus zeker bij vrijdagavond 10 september vanaf 19 uur!

Praktisch:

Opening | vrijdag 10 september 2021 vanaf 19 uur  | PROGRAMMA
Expo | weekend 11 en 12 september 2021 (Open Monumentendag) & weekend 18 en 19 september 2021, telkens van 10 tot 18 uur 
Locatie | Zuiderpershuis
Toegang | gratis

Interview met Rinus en Mauro:

CURATOR Mauro Pawlowski  
Mauro Pawlowski (° 1971) is een Belgisch gitarist, zanger, singer-songwriter, bandleider, met Poolse en Italiaanse roots. Mauro waagt zich aan vele muziekstijlen, van harde noise en poëtische kleinkunst tot ijle freejazz en klassieke rock. In de jaren 90 maakte hij vooral furore met zijn band Evil Superstars. Nog andere bands volgden zoals Mitsoobishy Jacson en Kiss My Jazz Evil Superstars, Somnabula, Mauro & The Grooms en nog vele andere. Voor zijn veelzijdigheid ontvangt Mauro in 2004 de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek, en ook bij de Zamu Music Awards wordt Pawlowski meermaals verkozen tot beste muzikant. In 2004 werd Mauro tweede gitarist bij dEUS. Mauro won de MIA in de categorie Beste muzikant 2014. Sinds 2016 is hij opnieuw solo-artiest. 

CURATOR_Rinus Van de Velde  
Rinus Van de Velde (°1983, Leuven, woont en werkt in Antwerpen) staat voornamelijk bekend om zijn grootschalige houtskooltekeningen. Hoewel deze tekeningen nog steeds een prominente rol spelen in zijn werk, evolueert Van de Velde steeds meer naar een 'totaalkunstenaar', waarbij hij een spanning creëert tussen fictie en realiteit door het gebruik van verschillende media zoals tekeningen, sculpturen, installaties en film. Met zijn tekeningen nodigt Van de Velde de toeschouwer uit om in zijn zorgvuldig opgebouwde universum te stappen. Terwijl hij zichzelf cast als een opeenvolging van fictieve personages en zichzelf voortdurend uitvindt als een ander soort artiest, leeft Van de Velde zich in in verschillende persona's, genres en kunstvormen.  

SCENOGRAAF_George Uittenhout
Georges Uittenhout (M HKA) is net zoals voorgaande jaren scenograaf van dienst. 

AFFICHE_Maud Aguirre y Otegui
Rinus en Mauro kozen voor de affiche een beeld uit het werk van Maud Aguirre y Otegui, studente illustratieve vormgeving Academie Berchem.
Het werk draagt de titel 'Do you hear the people’ en bestaat uit geborduurde fragmenten die verwijzen naar onrecht en protesten wereldwijd. 

FOTOALBUM SELECTIE WERKEN

FILMPJE SELECTIE WERKEN