2022

Viewmaster Masterview is de jaarlijkse afstudeertentoonstelling van de studenten van alle academies van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.
En dat voor studenten van alle domeinen: muziek, woord, dans en beeld.
Op deze manier geven we hen een unieke kans werk te tonen op een professionele locatie met professionele omkadering. Een opstap voor de toekomst. 

Dit jaar maken beeldend kunstenaar en theatermaker Benjamin Verdonck en singer-songwriter Roos Rebergen samen een selectie uit alle afstudeerwerken van de vier academies beeldende kunsten.
Daarnaast brengen de curatoren ook de leerlingen van de academies muziek-woord-dans samen en creëren met hen onvergetelijke performances.  

Beeld, muziek, woord en dans worden door het curatoren duo op een eigenzinnige manier samengebracht tot één harmonieus geheel van stijlen en klanken.
De steeds verrassende expositie en performances vinden plaats in het Zuiderpershuis in Antwerpen.  

Praktisch:
Opening | vrijdagavond 9 september 2022 om 19.30 uur 
Expo | weekend 10 en 11 september 2022 (Open Monumentendag) & weekend 17 en 18 september 2021, telkens van 10-18 uur 

               

CURATOR Benjamin Verdonck
Benjamin Verdonck (°1972, Antwerpen) is een theatermaker, beeldend kunstenaar en auteur met een eigenzinnige praktijk zowel binnen als buiten het theater. Hij is een allround kunstenaar die in Antwerpen woont en werkt. Van theaterstukken op het podium tot performances in de openbare ruimte, over objecten en kunstinstallaties, tot mobiele miniatuurtheaters onderweg, Verdonck toont een pakkende eenvoud in zijn beeldtaal, maar niet in zijn denken. Bezorgd over en afgeleid door wat er in onze wereld gebeurt, speelt hij het spel van een kind met de rimpels van een filosoof. In 2010 ontvangt Benjamin Verdonck de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten.  

CURATOR Roos Rebergen
Roos Rebergen (°1988, Duiven) is singer songwriter en toetseniste, ook bekend onder haar muzikantennaam Roosbeef. Roos Rebergen schrijft markante Nederlandstalige liedjes.  Roos startte Roosbeef op in 2005 samen met drummer Tim van Oosten. Roos woonde 2 jaar in Kentucky en keerde onlangs terug, mét een nieuw album “Lucky”, haar vierde studio-album. Vandaag is Roosbeef niet alleen meer de band van Roos Rebergen, maar net zo goed die van Tim Van Oosten, Pascal Deweze (producer van ‘Lucky’) en Tom Pintens. Met ‘Lucky’ heeft Roosbeef een complete plaat afgeleverd en bewijst de band zich als een hecht en compleet geheel. Roosbeef is terug en werkt momenteel aan haar 5de studioalbum.

SCENOGRAAF Bart Prinsen 
Bart Prinsen is als zelfstandig kunstenaar en ervaren expobouwer onze scenograaf dit jaar.