Villa Stuivenberg

Basisschool

Inschrijven

Aanmeldingen - Inschrijvingen

EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN!

Aanmelden :

Voor je je kind kan inschrijven in onze school moet je hem eerst aanmelden via het Centraal Aanmeldingsregister (CAR). Kinderen die broers of zussen hebben in onze school krijgen voorrang en kunnen zich aanmelden vanaf 1 februari (tot 15 februari). Anderen kunnen zich aanmelden vanaf 1 maart (tot 29 maart).
Je schrijft je kind in twee stappen in:
1. Meld jouw kind via het internet :
• Hou het rijksregisternummer van jouw kind bij de hand. Je vindt dit terug op de SISkaart of kids-ID.
• Surf naar meldjeaan.antwerpen.be
• Je kiest een paswoord en gebruikersnaam en volgt de stappen op het scherm.
• Bewaar de gebruikersnaam en het paswoord goed. Je hebt ze nodig om eventueel nog gegevens te veranderen of na te kijken.

2. Na aanmelding krijg je per post een brief met de gegevens om te komen inschrijven.
LET OP!  Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Je moet jouw kind dus nog effectief inschrijven in de school die in de brief staat. De inschrijving is pas definitief als je het inschrijvingsregister hebt ondertekend.  Als de klas volzet is zal een andere school worden toegewezen die ook je voorkeur kreeg bij het aanmelden.
Aanmelden is niet verplicht, maar wel aan te raden. Als je jouw kind niet aanmeldt, kan je pas inschrijven vanaf 28 mei. De kans is groot dat er dan geen plaats meer is in jouw school van voorkeur.

Inschrijven :

Wij kunnen uw kind slechts inschrijven als het op de aanmeldingslijst staat en na de aanmeldingsperiode als er plaats is.

Je moet in het bezit zijn van een officieel of gelijkgesteld document, waarop de correcte naam en geboortedatum van het kind staat vermeld.

We vragen ook om ons het rijksregisternummer ( SIS-kaart ), paspoort of identiteitskaart en het laatste rapport van uw kind te bezorgen.

Als uw kind van school zou veranderen na inschrijving dan moet u dat melden, zo maken we plaats voor andere kinderen.

Een inschrijving is pas geldig na akkoordverklaring met het schoolreglement van het Stedelijk onderwijs, het schooleigen schoolreglement en het pedagogisch project.