Expertise & teamwerk

Bij ons zit je echt goed: we gaan met sterke teams voor excellent onderwijs voor iedereen. We verwachten veel van je, maar je krijgt er ook veel voor in de plaats! Je maakt deel uit van een professionele leergemeenschap waarin elke collega zeggenschap heeft, expertise deelt en zich kan blijven ontwikkelen. Waar collega's samen geloven en werken aan een beter leerklimaat.
We rekenen daarvoor op gedreven en competente medewerkers. Onze mensen passen de theorie toe in de praktijk, kunnen samen een stapje verder gaan in hun pedagogische vrijheid (vertrouwen) en dragen elk hun steentje bij aan die professionele leergemeenschappen.

Groeien in je pedagogisch handelen 

Leren bij het Stedelijk Onderwijs gaat over jezelf leren ontdekken en de ruimte krijgen om te oefenen en te leren participeren als een actieve burger aan de samenleving. We leggen de lat hoog en streven naar maximale leerwinst voor elke lerende. Lesgeven in deze snel veranderende grootstedelijke context vraagt dus een heleboel vaardigheden en deskundigheid. En nee, het is niet altijd gemakkelijk. Maar je krijgt bij ons wel de tijd en ruimte om daarin te groeien. Persoonlijk en in team. Je kan bijvoorbeeld deelnemen aan Slimme dagen, dat is een training waarbij je samen met collega's je kan verdiepen in een thema en leert co-creëren.

Bij ons krijgt elke leraar ook de kans om deel te nemen aan de zomeracademie. Je gaat op zoek naar wat kan onderwijs van de toekomst kan betekenen. Je krijgt de kans om theorie en praktijk te verbinden. Wij zorgen voor inspirerende sprekers en wetenschappelijke inzichten. StedelijkOnderwijs.tv maakte een reportage over de eerste zomeracademie rond collective teacher efficacy. 

 

Pedagogische vrijheid van elk team 

Elk team heeft de vrijheid om samen te werken aan een gedragen visie die een sterke onderwijskwaliteit garandeert. Informeer je vooraf goed, zodat je kiest voor een visie en team dat bij jou past. Geloof je bijvoorbeeld ook sterk in learning stories zoals in kleuterschool Koekatoe? Of ga je resuluut mee voor digitale technieken zoals collega Olivier in deze Kanaal Z-reportage of de vernieuwende onderwijsaanpak van basisschool Kosmos (luister naar het inspirerende verhaal van collega Marc)? Of voel je je eerder aangetrokken om te werken aan een democratischere school zoals Academie Merksem of Stedelijk Lyceum Waterbaan
Stedelijk Onderwijs is vandaag Vlaams pionier op het vlak van leerwinst meten. We zoeken samen met enkele pilootscholen naar de beste en haalbare manier. Wie wil kan mee geschiedenis schrijven. We zijn ook sterk in burgerschapsontwikkeling. Teams kunnen rekenen op een uitgebreid kenniscentrum. Check zeker eens onze site Onderwijsisleven.be

#leerwinst  #onderwijsisleven #onderwijskwaliteit

Hoe wij kijken naar leren?