Lesgeven? Verken eerst even!

Schrijf je in voor onze info-poule en blijf op de hoogte van ons vrijblijvend aanbod. Zo kan je op verkenning in een school en daar meelopen met een leerkracht. We zorgen ook voor uitleg door onze HR-specialisten rond alle technische items (benoemingen, wat kan ik geven met welk diploma, wat met verloning, ...).

Voor wie is deze info-poule interessant?

Je hebt een vermoeden dat je graag voor de klas zou staan, maar je weet het eigenlijk niet zeker. Je bent momenteel aan het werk en/of hebt werkervaring in een andere sector dan het onderwijs. Als potentiële zij-instromer dienen er redelijk ingrijpende keuzes gemaakt te worden alvorens de stap naar lesgeven effectief te zetten. Je laat misschien jobzekerheid achter, een vast inkomen. Je dient een pedagogisch bekwaamheidsattest te verwerven en dus (opnieuw) zelf naar de les te gaan.

Daarom willen we mensen die overwegen om zij-instromer te worden, ondersteunen in hun keuzeproces. We bieden kijk- en testmomenten aan in één van de 120 scholen van Stedelijk Onderwijs. Je kan kennis maken met het onderwijsniveau dat jou het meest aanspreekt. (kleuter-, lager, secundair, buitengewoon, volwassenen- of deeltijds kunstonderwijs). We geven je de kans om mee te lopen met een leerkracht. Zo zie en voel je hoe het is om les te geven en kan je vragen stellen aan onze leerkrachten. Dit geeft je de mogelijkheid om je verwachtingen van lesgeven af te toetsen aan de realiteit.

  • Op woensdag 13 september is er een infoavond voor mensen met een technische of praktische achtergrond. Zij kunnen terecht in secundair onderwijs, volwassenenonderwijs of buitengewoon onderwijs. Bekijk hier de vacature. Overtuigd? Schijf je hier dan in. 
  • Op woensdag 27 september is er een infomoment voor potentiële zij-instromers in basisonderwijs, secundair of buitengewoon onderwijs met minstens een bachelor. Bekijk hier de vacature. Kom je graag meer te weten? Schrijf je hier in. 

Wat bieden we aan?

Ons gespecialiseerd HR-team legt uit hoe het technische plaatje eruit ziet: welke vakken kan je geven, wat is je statuut, hoeveel kan je verdienen, hoe zit het precies met benoemingen, … Dit is een ingewikkeld kluwen, eigen aan het onderwijs, waar je als buitenstaander moeilijk zicht op krijgt. Ook hier krijg je de kans om jouw vragen en jouw situatie voor te leggen.

Na inschrijving krijg je alvast een overzicht van de meest gestelde vragen voor zij-instromers. Wij houden je daarna op de hoogte van de proefmomenten in onze scholen. Tijdens of na zo’n proefmoment kan je je persoonlijke situatie bespreken met ons HR-team.