Start & groei

Kiezen voor Stedelijk Onderwijs is kiezen voor de grootste onderwijswerkgever in Antwerpen. En dat heeft zo zijn voordelen:
Je werkt in een open, inspirerende en dynamische organisatie waar aandacht is voor jouw ontwikkeling.
Je krijgt de kans om een interessante loopbaan uit te bouwen. Mobiliteit kan: switch tussen onderwijsniveaus, scholen en afdelingen.
We bieden een brede waaier aan opleidingen. Je krijgt de kans je expertise te verruimen maar ook je persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.
 

Starten met meer zekerheid

We geloven sterk in teamwerk. Elk schoolteam is anders: heeft een eigen visie, een eigen cultuur en dynamiek. We zoeken steeds de beste match. We geven voorrang aan starters om binnen dezelfde school te kunnen groeien. Is dat niet mogelijk, hebben we vaak wel andere tijdelijke jobs in andere scholen van een scholengemeenschap. Alle 116 scholen behoren tot dezelfde inrichtende macht. Dat maakt mobiliteit eenvoudiger. We begeleiden jou als starter over de scholen heen. 
De aanvangsbegeleiding loopt verder totdat je 580 dagen dienstanciënniteit hebt opgebouwd. Dan kom je in aanmerking voor een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur (TADD). Sterke starters (met een positieve beoordeling) kunnen bovendien een individueel voorrangsticket krijgen wat hun nog meer jobzekerheid geeft binnen het Stedelijk Onderwijs.

Goed nieuws voor starters: vanaf 1/9/2019 verdwijnt ons intern poolsysteem! Dat betekent dat je als tijdelijke meer kans krijgt om in je eigen school door te groeien. Zo kan een andere tijdelijke collega met meer anciënniteit jouw plaats niet automatisch meer innemen. Competenties en teambelang gaan voor! Starters kunnen genieten van werkwinkels en intervisiemomenten. Ook voor een vaste benoeming krijgen collega's van de eigen school nu voorrang. 
Benieuwd hoe starters Vroni, Bo en Veroniek hun eerste schooljaar ervaarden in het basisonderwijs?

#teammatch  #aanvangsbegeleiding  

Boeiende loopbaan

Een vlakke loopbaan? Dat hoeft helemaal niet. Net omdat we zo groot zijn, heb je veel keuzemogelijkheden. Ben je uitgekeken op je school of centrum, waag dan je kans in een andere school. Of wil je je expertise en ervaring inzetten in de ondersteunende diensten? Dat kan! Je kan ook doorgroeien naar andere functies zoals directeur of netwerkdirecteur. We zetten heel sterk in op professionalisering en je persoonlijke ontwikkeling. Lees het verhaal van Ingrid of Karolien.

#variatie  #afwisseling  #opleiding

Leiderschapsontwikkeling

Eén directeur of manager kan vandaag onmogelijk een ganse school runnen. Dat is niet haalbaar en niet wenselijk. Daarom stimuleren we persoonlijk leiderschap. Neem eigenaarschap op, deel je expertise en zet ze in voor je team! Zo maken we het verschil. Onze directeurs worden getraind om het leiderschap van hun team te versterken. Maar ze krijgen ook de ruimte om te werken aan hun eigen leiderschapsontwikkeling. San van de HR-afdeling legt uit wat de driedaagse training voor ervaren directeurs (LeadershipLab) inhoudt. 
Elke medewerker van het Stedelijk Onderwijs kan zich kandidaat stellen voor een traject leiderschapsontwikkeling. Bekijk hier hoe Gwendy haar persoonlijk leiderschapstraject ervoer.
Voor onze leidinggevenden organiseren we elk jaar een Art of Leadership: een netwerkevent waarbij we leiderschap verbinden aan een kunstvorm zoals een film, boek.... Bekijk hier het filmpje waarbij Wouter Torfs in dialoog gaat met onze directeurs. 

#persoonlijkleiderschap  #gedeeldleiderschap