Wie zijn we?

Word jij onze collega?

Je komt, net als 6.500 andere collega’s, terecht in een stedelijke school, academie, centrum of een ondersteunende dienst. Samen vormen we een groot netwerk van (school)teams. Stedelijk Onderwijs is dan ook een grote werkgever. We zijn zelfs de grootste onderwijsvertrekker in de regio.   

Groot zijn heeft zo zijn voordelen: we kunnen leren van elkaar, we hebben diverse functies en jobmogelijkheden, iedereen kan rekenen op ondersteuning. Zo heeft Stedelijk Onderwijs ondersteunende diensten die schoolteams helpen bij allerlei zaken zoals HR, boekhouding, communicatie of pedagogische begeleiding.  

In team

Bij Stedelijk Onderwijs sta je er nooit alleen voor. Je werkt altijd in een team. Sterke teams zijn voor onze organisatie cruciaal. Niet alleen omdat je samen méér kan, maar ook omdat samenwerken plezanter en motiverender is.   

Elk team is anders. En toch zijn er een aantal zaken die ons binden: we delen dezelfde waarden en we delen dezelfde ambities om onze leerlingen maximaal te laten leren. Elke medewerker draagt daartoe zijn of haar steentje bij.   

Iedereen leider

Daarom investeert Stedelijk Onderwijs sterk in leiderschap. Niet alleen voor onze directeurs, maar voor elke medewerker. Iedereen moet de kans krijgen om mee te denken, samen oplossingen te zoeken, eigenaarschap op te nemen en zelfs mee beleid te maken.  

Zo kan je deelnemen aan opleidingen, thematische netwerken, leernetwerken, de zomeracademie, leiderschapstrajecten, … Maar ook in jouw team kan je ongetwijfeld bijdragen aan oplossingen die niet strikt tot jouw takenpakket behoren.   

 

Al onze basisscholen zijn uniek: met een eigen visie en aanpak. Je vindt altijd een stedelijke school in de buurt. Ouders kiezen zelf wat het beste past bij hun kind. Wij geven een goede start! 

Onze schoolteams van De Leerexpert brengen het beste in kinderen naar boven. We bieden alle types aan voor kinderen met een beperking. 
Buitengewoon op maat!

en ook nog Werkend Leren - HBO5 Verpleegkunde - Koninklijke Balletschool 

In onze 140 studierichtingen vinden jongeren zeker een opleiding die leidt naar een droomstudie of droomjob. Samen gaan we op zoek naar de beste versie van elke leerling. Klaar voor de toekomst!

Bij ons kan je levenslang leren: van ambachten tot ICT, van techniek tot talen. Of iemand op zoek is naar een carrièrewending, een diploma wil halen of zichzelf wil bijscholen.

Ons motto is: Ga ervoor!

Verspreid over een 40-tal locaties, bieden de stedelijke Academies meer dan 120 opleidingen muziek, woord, dans of beeld aan. Jong of oud, iedereen kan er terecht. Al vanaf 6 jaar worden kinderen ondergedompled in een kunstenbad in combinatie met de verschillende muzische disciplines. Maak het mee!

Meer dan 100 artsen, psychologen, maatschappelijke werkers, paramedische werkers en interculturele bemiddelaars gaan in multidisciplinaire teams samen aan de slag rond diverse hulpvragen. Onze CLB-medewerkers staan in voor de begeleiding en preventieve gezondheidszorg van meer dan 30 000 leerlingen.