Work & life

Je staat misschien alleen voor de klas, maar je staat er bij ons nooit alleen voor. Werken bij Stedelijk Onderwijs betekent ook goed ondersteund worden. Zowel door je collega’s als door je werkgever. We zoeken een work-life balans op maat.
We helpen ook met de administratie, de samenstelling van het pedagogisch pakket, met opleidingen en met je ontwikkeling. Dankzij die ondersteuning kan jij je samen met jouw team nog meer focussen op je kernopdracht en er beter in worden. We vertrekken vanuit appreciatie. Samen creëren we een klimaat waar mensen graag willen werken.

Ondersteuning voor een aangenaam werkklimaat 

ondersteuning Ondersteuning zit in vele kleine dingen. Of je nu starter bent of een ervaren rot: jij en je team kunnen steeds rekenen op een netwerk van ondersteuners. Projectleiders, technische of financiële experten helpen bij de zakelijke processen. Maar ook op pedagogisch en HR-vlak krijgen jij en je team versterking. Op die manier kan elk schoolteam bezig zijn met wat het echt graag doet: school maken. Bekijk bijvoorbeeld hoe Lynn als budget controller onze directeurs ondersteunt bij hun financiën. En wat starters betreft: zij kunnen rekenen op een sterke aanvangsbegeleiding met een onthaaldag, uitwisselingsdagen, mentoren etc met extra begeleiding van pedagogische ondersteuners. Kijk hier hoe de ondersteuners dat aanpakken in het basisonderwijs.

Als werkgever streven we naar een aangenaam werkklimaat. Het welbevinden van collega's staat hoog op de agenda. We hebben zorg voor medewerkers waarbij het even minder gaat. Vertrouwenspersonen bieden een luisterend oor. We nodigen collega's uit om in werkgroepen na te gaan hoe we ons welzijnsbeleid nog kunnen versterken. Want de kracht van sterk onderwijs zit in de kracht van onze mensen. Die moeten zich dus goed voelen!  Kim vertelt hoe ze haar eigen ervaring tijdens een langdurige afwezigheid omzette in een afwezigheidsbeleid in haar eigen school. 

#pedagogischeondersteuning #welbevinden  

Waardengedreven werken

Bij ons gaan dagelijks meer dan 6500 collega's aan de slag. Uit een grootschalig motivatieonderzoek bij al onze medewerkers weten we wat hen drijft: het zijn waarden als vertrouwen, openheid, betrokkenheid en deskundigheid die ons binden en die richting geven aan ons werk. Bekijk dit filmje: het geeft je een idee hoe wij kijken naar waardengedreven en slimmer werken (tenminste als je de video uitkijkt).

We vertrekken vanuit appreciatie en vertrouwen in elkaar én niet vanuit controle en hiërarchie. Dat lijkt evident, maar in de praktijk vraagt dat best wat inspanningen en oefening. Het vraagt een open houding van iedereen. Daarom stimuleren we permanente feedback. Geen evaluatiegesprek om de zoveel jaar, maar concrete en resultaatgerichte gesprekken in een veilig kader. Personeelsdirecteur Jan Torfs legt in dit filmpje uit waarom. 

#vertrouwen   #permanentefeedback