Ziekenhuisschool Antwerpen

stedelijk buitengewoon onderwijs

Afdeling pediatrie en revalidatie

Voor wie?

Ziekenhuisschool Antwerpen biedt onderwijs op maat aan kleuters, kinderen en jongeren die verblijven op de afdeling pediatrie van een ziekenhuis of in een revalidatiecentrum

Zo gaan we te werk 

  • De gezondheidstoestand van onze leerling staat centraal. Daarom overleggen we dagelijks met het medisch team over de noden en leermogelijkheden. We zorgen voor een aangepast onderwijstraject in de klas of aan bed.
     
  • In de ziekenhuisschool ontvangen we leerlingen van alle leeftijden, verschillende niveaus en met uiteenlopende aandoeningen. Terwijl de ene toekomt, zwaaien we een andere uit. Het onderwijsprogramma varieert daarom dagelijks. Soms is er tijd en ruimte om intensief met één leerling te werken, een andere keer verdelen we onze tijd. Er is één grote constante: iedereen krijgt onderwijs op maat.
     
  • We maken voor elke leerling een individueel orthopedagogisch handelingsplan. Hierin volgen we het algemeen functioneren en de schoolse vaardigheden op. Benieuwd hoe dat evolueert? Pols gerust even bij de leerkracht.

> Lees meer over de ziekenhuisschool

Ontdek de afdeling psychiatrie

Onze locaties 

ZNA Middelheim - pediatrie 

UZA - pediatrie  

Revalidatieziekenhuis  

Koningin Paola kinderziekenhuis

Lindendreef 1
2020 Antwerpen
 

Kleuter, lager en secundair onderwijs

Koningin Mathilde Moeder- en kind centrum

Wilrijkstraat 10
2650 Edegem
 

Kleuter, lager en secundair onderwijs

RevArte

Drie Eikenstraat 659
2650 Edegem
 

Secundair onderwijs 


> Contacteer de school