Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Nederlands voor anderstaligen (NT2)

franse vlag duitse vlag engelse vlag

Encora, het Stedelijk Centrum voor Volwassenenonderwijs in Antwerpen is het centrum met het grootste aanbod Nederlands voor anderstaligen in Vlaanderen. Bij ons vind je dus zeker een cursus die past bij jouw vraag! Afhankelijk van je leervaardigheid, je leervraag en je niveau zijn er verschillende opties.

leerkracht voor het bord

6 uur les per week

Je komt twee keer per week naar de les. Er zijn klassen in de voormiddag, in de namiddag en 's avonds.

twee cursisten

9 of 6 uur les per week

Je komt drie (of twee) keer per week naar school. Je krijgt meer tijd in de les om Nederlands te leren en je leert vooral spreken en begrijpen. Er zijn klassen in de voormiddag, in de namiddag en 's avonds.

cursist aan computer

12 uur les per week

Kan je snel een taal leren en heb je redelijk veel tijd? Voor jou is er het intensieve traject. Je hebt drie of vier lesmomenten per week. Er zijn klassen in de voormiddag, in de namiddag en 's avonds. 

meerdere cursisten

24 uur les per week

Dit turbotraject is geschikt voor hoger opgeleiden met kennis van vreemde talen en een perfecte beheersing van het Latijns schrift. Je volgt vier dagen per week les. 

cursist in kapsalon wast haar

Wil je de opleiding kapper, bedrijfsbeheer of schoonheidsspecialist volgen, maar is je Nederlands nog niet voldoende? Bij Encora kan je Nederlandse ondersteuning krijgen tijdens je beroepsopleiding.

cursist en medewerker aan de balie van de bibliotheek

Encora, dat is niet alleen Nederlands in de klas. Lees hier meer over de bibliotheek, extra les, logopedie, trajectbegeleiding en taalstages.