Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Automecanicien intensief dagtraject in 1 jaar

Over de opleiding

Officiële benaming opleidingen: Onderhoudsmecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen & Polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen

In dit intensief dagtraject leer je in een half jaar tijd de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het werk van een hulpmecanicien uit te voeren.Je bent hoofdzakelijk belast met onderhoudsactiviteiten, visuele controles en activiteiten in verband met banden, uitlaten en schokdempers. Je leert grondige controles uitvoeren op motor, koppeling, versnellingsbak, aandrijving, ophanging, remmen en chassis.

In het volgende half jaar word je volwaardig mecanicien. Je leert kleine herstellingen aan voertuigen uitvoeren, wielen uitbalanceren en het vervangen van remmen, schokdempers & uitlaten. Met betrekking tot het uitvoeren van een beperkt onderhoud, een periodiek onderhoud of een onderhoud voor de technische inspectie leer je de basisvaardigheden en technieken. Als mecanicien ben je ook bezig met onderhoudsactiviteiten (periodiek onderhoud en voorbereiding op keuring) alsook met courante mechanische en elektromechanische herstellingen. De mecanicien draagt bovendien de verantwoordelijkheid voor het werk van de hulpmecanicien. Al doende ondervind je ten slotte hoe je eenvoudige frequente- of complexe herstellingen uitvoert, hoe je een nieuwe wagen klaarmaakt en hoe je een motor reviseert. 

Intensief traject
Dit traject is gericht op cursisten die snel de job willen leren en/of hun diploma secundair onderwijs willen halen. Inschrijven kan enkel voor het volledige traject, niet voor aparte modules. 

Duurtijd: 1 jaar - 3 dagen per week
Deze opleiding start in het 1ste semester.

Je kan deze opleiding combineren met Aanvullende Algemene Vorming om zo je diploma Hoger Secundair Onderwijs te behalen.

 

Wil je deze opleiding op je eigen tempo volgen in avondonderwijs? 
Volg dan het traject: Auto avondtraject.

Laatste aanpassing van deze pagina: 02/06/2021

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren:

Trajectbegeleiding

Farida Ouchen

Bij de trajectbegeleiding kan je terecht voor meer informatie over onze opleidingen. Wij organiseren infosessies en intakegesprekken om cursisten naar het juiste traject te leiden. 

Klik hier voor meer info over de trajectbegeleiding voor deze opleiding.

Secretariaat

Klik hier voor de contactgegevens van het secretariaat.