CVO Encora

stedelijk volwassenenonderwijs

Automecanicien intensief dagtraject in 1 jaar

Over de opleiding

Officiële benaming opleidingen: Onderhoudsmecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen & Polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen

In dit intensief dagtraject leer je in een half jaar tijd de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het werk van een hulpmecanicien uit te voeren.Je bent hoofdzakelijk belast met onderhoudsactiviteiten, visuele controles en activiteiten in verband met banden, uitlaten en schokdempers. Je leert grondige controles uitvoeren op motor, koppeling, versnellingsbak, aandrijving, ophanging, remmen en chassis.

In het volgende half jaar word je volwaardig mecanicien.  Als mecanicien ben je ook bezig met onderhoudsactiviteiten (periodiek onderhoud en voorbereiding op keuring) alsook diagnose stellen, herstellingen en vervangingen uitvoeren van mechanische, hydraulische of elektrische aard volgens de veiligheidsvoorschriften en regelgeving, teneinde de voertuigen rijklaar te maken. De mecanicien draagt bovendien de verantwoordelijkheid voor het werk van de hulpmecanicien. Al doende ondervind je ten slotte hoe je eenvoudige frequente- of complexe herstellingen uitvoert, hoe je een nieuwe wagen klaarmaakt en hoe je een motor reviseert. 

Intensief traject
Dit traject is gericht op cursisten die snel de job willen leren en/of hun diploma secundair onderwijs willen halen. Inschrijven kan enkel voor het volledige traject, niet voor aparte modules. Op het einde van de opleiding is er ook een verplichte stage.

Duurtijd: 1 jaar - 3 dagen per week
Deze opleiding start in het 1ste semester.

Je kan deze opleiding combineren met Aanvullende Algemene Vorming om zo je diploma Hoger Secundair Onderwijs te behalen.

Wil je deze opleiding op je eigen tempo volgen in avondonderwijs? 
Volg dan het traject: Auto avondtraject.

Online infopagina
Wens je meer info? Bekijk de infopagina van deze opleiding. 

Laatste aanpassing van deze pagina: 06/12/2023

Gerelateerde opleidingen

Secretariaat

Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.

Trajectbegeleiding

De trajectbegeleiding organiseert infosessies en intakegesprekken en helpt cursisten het juiste traject te volgen. 

Klik hier voor meer info over de trajectbegeleiding voor deze opleiding.