CVO Encora

stedelijk volwassenenonderwijs

Ondernemerschap

Over de opleiding

Officiële benaming opleiding: Bedrijfsbeheer

Werken voor jezelf en een eigen zaak starten is voor velen een droom. Wil je een eigen winkel, praktijk of webshop beginnen of aan de slag als freelancer, klusjesman of hovenier? Kies voor een goede start en zorg ervoor dat je beschikt over een goede basiskennis van het ondernemerschap.

In deze opleiding maak je kennis met de vele aspecten van het zelfstandig ondernemerschap: Je weet hoe je een zaak moet starten en welke juridische vorm deze moet hebben; je verwerft een grondige basiskennis van commercieel beleid, marketing en beschermen van eigen goed. Je weet hoe kostprijs, verkoopprijs en omzet te bepalen/berekenen; Je leert een Business Model Canvas opstellen en jouw project op papier te zetten.
Na de opleiding kan je met alle mogelijke partners (boekhouders, financiële raadgevers, banken, investeerders, partners in je zaak, klanten...) besprekingen voeren.

Kortom, je komt er bijna alles te weten om je eigen zaak succesvol op te starten!  Een grote stap richting succesvol ondernemerschap.

De opleiding duurt een half jaar en wordt gedeeltelijk in contactonderwijs en gedeeltelijk in afstandsonderwijs ingericht (zie uurrooster).

Online infopagina 
Wens je meer info? Bekijk de infopagina van deze opleiding. 

Laatste aanpassing van deze pagina: 29/11/2023

Secretariaat

Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.

Trajectbegeleiding

De trajectbegeleiding organiseert infosessies en intakegesprekken en helpt cursisten het juiste traject te volgen. Neem contact op met de trajectbegeleiding.