Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Encora NT2 is de Slimste School van 't Stad

De opleidingsgroep NT2 van Encora mag zich een jaar lang de Slimste School van 't Stad noemen. Met 102 punten zijn zij de grote winnaar geworden van de derde editie van deze quiz voor het goede doel. Deze ploeg wint voor de tweede editie op rij de trofee, een grote 'wisselbeer' die zij een jaar lang in hun school mogen zetten. De opbrengst van deze quiz voor het goede doel bedraagt maar liefst 3000 euro.
logo slimste school 2017

Het winnende team: Encora NT2

In de tussenstand halverwege moest Encora NT2 zij nochtans de ploeg Niveau Nihil van De Leerexpert Peerdsbos laten voorgaan. Maar in het tweede deel van de quiz gaf Encora NT2 het beste van zichzelf en schoof op naar de eindoverwinning. Op een verdienstelijke derde plaats eindigde Stedelijk Lyceum Offerande.

De winnende ploeg is een gemengd team van leerkrachten en administratief personeel. Daan Daeleman: "Onze grote troef is dat we elkaar aanvullen qua kennis. En dat we veel plezier hebben gehad. De sfeer zat goed." Encora NT2 zal de beer een T-shirt van Encora aantrekken en hoopt de trofee na een derde overwinning volgend jaar definitief mee naar huis te mogen nemen.

In totaal namen 31 ploegen deel aan de Slimste School van 't Stad. De overgrote meerderheid waren scholen van het Stedelijk Onderwijs, de organisator van deze quiz. Ook 2 dappere scholen van andere netten namen collegiaal deel.

Deze quiz kadert in Music for Life en de Warmste Week van Studio Brussel en werd al voor de derde keer georganiseerd door het Stedelijk Onderwijs. De opbrengst van deze quiz (3000 euro) gaat naar Diesterweg's Hulpkas en Het Kledingwerk, twee organisaties die zich inzetten voor leerlingen die het thuis niet breed hebben.  

Meer info: https://www.stedelijkonderwijs.be/slimsteschool

zaterdag 9 december 2017