Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Nieuw bij Encora | 2017-2018

Barbier of kraamzorg, het zijn maar twee van de tientallen opleidingen die je kan volgen bij Encora. Vanaf volgend schooljaar is de thuisbasis van de meeste Encora-opleidingen de Campus Grotesteenweg 224-226 in Berchem, waar drie extra verdiepingen in gebruik genomen worden. Deze vlot bereikbare campus is een moderne, aangename leerplek met restaurant, bibliotheek, laptopwerkplekken etc.
Oefenbaby op ververskussen

 

"Er is een stijgende vraag naar kraamverzorgenden in de thuiszorg nu de kersverse mama’s snel de materniteit verlaten. We bieden onze cursisten deze specialisatie om het jonge gezin op een professionele manier maximaal te ondersteunen, net zoals in het moederhuis."
(Gitte Van Gestel, opleidingscoördinator Verzorgende/Zorgkundige:)

 

Nieuw in 2017-2018
Naast de nieuwe specialisaties of aanvullingsmodules zoals Barbier en Oriëntaalse visagie & hairstyling biedt Encora ook nieuwe arbeidsmarktgerichte trajecten, zoals een opleiding CNC-operator en een aanbod Kraamzorg binnen de opleidingen Personenzorg. De opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) wordt verder uitgebouwd om de opleidingen te ondersteunen die leiden naar een diploma secundair onderwijs. Zo wordt bijvoorbeeld de diplomeerbare opleiding Grafisch vormgever nog uitgebreid met een bijkomend traject. In enkele taalopleidingen (Arabisch, Turks, Spaans…) worden bijkomende vervolgmodules ingericht. Binnen het studiegebied Mode kan je volgend schooljaar de opleiding Kinder- en tienerkleding volgen.

Bekijk hier al onze opleidingen.

maandag 22 mei 2017