Polderstad

kleuter- en lagere school

Varia

In december zijn er drie leerkrachten naar Hafnarfjordur in IJsland gegaan om te beginnen met ons nieuwe Erasmus Plus KA2-project - Full Steam Ahead. De Ierse school is de projectcoördinator en dit project had vorig jaar moeten beginnen, maar vanwege Covid 19 kregen we een verlenging van 12 maanden. De partners in dit project komen uit IJsland, Ierland, Kroatië, Noorwegen en Engeland. Elke maand kwamen de leerkrachten die in elke school coördineren, online bijeen en vorig schooljaar hebben we een eTwinning-project uitgevoerd waarbij de scholen elke maand STEAM-lesideeën uitwisselden. We zullen dit jaar nog een eTwinning-project uitvoeren. Ons projectlogo is ontworpen door het Kroatische team.

Rarara...wie zijn ze?

In juni zijn alle partners van het Erasmus Plus KA2-project - Full Steam Ahead naar België gekomen voor de tweede meeting. Deze vond plaats van 14/6 tot 17/6. De partners in dit project komen uit IJsland, Ierland, Kroatië, Noorwegen en Engeland. Elke maand kwamen de leerkrachten die in elke school coördineren, online bijeen. Je kan steeds het project volgen via de E-Twinning site, waar de scholen elke maand STEAM-lesideeën uitwisselden.

Op de eerste dag ontmoetten we elkaar in de kleuterschool en kregen de partners een rondleiding door de school en leerden ze hoe ze elke dag werken in de kleuterschool en in de lagere school. De coördinatoren hadden vervolgens een vergadering om maandelijkse Zoom-data voor elke school vast te stellen en om te bespreken hoe het project dit jaar zal lopen. De andere leerkrachten mochten in elke klas een bezoekje brengen en alle activiteiten meevolgen. In de namiddag gaf juf Manuela verschillende STEAM activiteiten.  Om de dag af te sluiten hadden we het welkomstdiner op school en gaven de partners een presentatie over hun eigen school.