Stedelijk Lyceum

middelbare scholen

Stedelijk Lyceum Lamorinière is De Strafste School!

Radiozender MNM heeft het Stedelijk Lyceum Lamorinière uitgeroepen tot De Strafste School van 2016. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd. "Het Stedelijk Lyceum Lamorinière stak er bovenuit: extreme diversiteit, maar tegelijkertijd toch een sfeer van een team. Leerkrachten die tot tranen toe ontroerd zijn als ze over hun leerlingen spreken", aldus MNM-dj Tom De Cock.

De bal ging aan het rollen door een leerling die een pakkend filmpje over een stage in Finland naar MNM stuurde. De getuigenissen van leerlingen in die video overtuigden MNM om de school te selecteren voor de wedstrijd ‘De Strafste School 2016’.

Een vierkoppige jury met onder meer Joy Anna Thielemans kwam langs in het Stedelijk Lyceum Lamorinière en de school liet in 50 minuten zien waarom ze de Strafste School van Vlaanderen zijn. In dit rapport kan je lezen hoe de leerlingen en leerkrachten de jury hebben overtuigd. Onder meer de oprecht verbonden sfeer tussen de leerlingen met verschillende achtergronden en culturen  is opgevallen. Een ingetogen video over diversiteit in al haar vormen bezorgde de jury een krop in de keel. Maar er was ook veel ruimte voor onversneden plezier: de school toonde talent in de keuken, onderstreepte het belang van verzorging, organiseerde een sportieve teambuilding met een knipoog, schotelde wonderlijke proefjes voor én eindige dit geheel met een spetterend dansfeest. 

In Stedelijk Lyceum Lamorinière voelde de jury wederzijds respect tussen leerkachten en leerlingen. Ze zagen een stadsschool met veel culturen waar het team elke dag met passie en overgave aan de slag gaat. De jury vertrok met vlinders in de buik, met hoop voor de toekomst.

Op de website van MNM kan je zien hoe de leerlingen en leerkrachten reageerden op het nieuws dat zij De Strafste School van 2016 zijn.

Een dikke proficiat voor het hele schoolteam van Stedelijk Lyceum Lamorinière!

dinsdag 3 mei 2016