Stedelijk secundair onderwijs

middelbare scholen

Esthetische lichaamsverzorging

Over deze studierichting

Arbeidsmarktgerichte finaliteit
3e graad
Se-n-Se

7e specialisatiejaar Esthetische lichaamsverzorging

Over de opleiding

In dit specialisatiejaar leiden we je op tot een schoonheidsspecialiste die in een instituut aan de slag kan als verantwoordelijke om de werking te coördineren en uitgebreid advies te geven aan klanten. Je voert gepaste behandeling uit en leert vernieuwende technieken.

We geven je de kans om een instituut op te starten binnen de school in de vorm van een mini-onderneming. Je zal samen met je klasgenoten werken aan een evenwichtige taakverdeling voor alle opdrachten die verband houden met het uitbaten van een zaak: bijhouden van klantenadministratie, kiezen van professionele producten, beheren van de voorraad, bepalen van tarieven,…

De kennis en vaardigheden die je tijdens het vijfde en zesde jaar hebt verworven, ga je tijdens klantendiensten, demo’s en stages verdiepen en verfijnen. Je leert om voor alle onderdelen van de lichaamsverzorging een kwaliteitsvolle verzorging op maat van de klant aan te bieden. We leren je nieuwe behandelingen uitvoeren volgens de laatste trends en werken met innoverende apparaten.

  

Instappen in het specialisatiejaar

Ook zonder vooropleiding ben je welkom in dit specialisatiejaar. We voorzien dan voor jou een kort maar intensief traject om de basisbehandelingen onder de knie te krijgen.

Ben jij gemotiveerd om je te specialiseren op vlak van lichaams-, huid-, gelaats- en voetverzorging, make-up en heb je interesse voor de nieuwste tendensen in de snel evoluerende wereld van de schoonheidsverzorging  dan is dit specialisatiejaar op jouw lijf geschreven.

Wat na de opleiding?

Schoonheidsspecialiste is een veelzijdig beroep met veel mogelijkheden die leiden naar een succesvolle carrière in een schoonheidsinstituut, welnesscentrum, parfumerie, cosmeticabedrijf of verzorgingsinstituut. Je kunt werken in dienst van een dermatoloog, podoloog of diëtist. Daarnaast behoort een lerarenopleiding of een andere vorm van hoger onderwijs tot de mogelijkheden.