Stedelijk Lyceum Cadix

secundair onderwijs

Haarstilist

Over deze studierichting

3e graad - bso

In dit zevende specialisatiejaar word je opgeleid om als verantwoordelijke in een kapsalon de werkzaamheden te organiseren, te coördineren, er op toe te zien en er verslag over uit te brengen. Je leert samenwerken in een team, klanten professioneel onthalen, begeleiden en een kwaliteitsvolle service bieden. Alle taken in verband met het praktisch uitbaten van een salon komen aan bod. Denk maar aan het bijhouden van een klantenadministratie, kiezen uit het aanbod van professionele producten, voorraden beheren, tarieven bepalen en aanpassen.

Je kennis en vaardigheden die je eerder hebt opgedaan kan je verder ontwikkelen in de praktijk. Je krijgt de ruimte om creatief te werken, hedendaagse kapsels te creëren en voor bijpassende make-up te zorgen. Via stages en vormingsdagen kom je in contact met verschillende kappers, bedrijven, de theater- en de filmwereld.

haarzorg fotoVervolmakingsjaar (7HS)

Ons grote aanbod professionele cursussen (kleurenconsulent, management en communicatie)zorgt voor beter opgeleide kwalitatieve kappers.  De leerkrachten scholen zich voortdurend bij zodat het cursusaanbod steeds up to date is.

De leerlingen gaan tijdens dit specialisatiejaar erg praktisch aan de slag: wekelijks staan ze op de werkvloer in de vorm van een alternerende stage. Daarbovenop voorzien we een blokstage van drie weken waarvan een week in een specifiek herensalon. De ervaring die ze hier opdoen is uniek.Ze leren ook zelfstandig een salon te leiden via de  ‘mini onderneming’.

Onze leerlingen hebben vaak contact met het bedrijfsleven. Zo bezoeken ze beurzen, nemen ze deel aan workshops en demonstraties

Via fotoshoots besteden we specifieke aandacht aan het ontwikkelen van creativiteit. Leerlingen verwerven op deze manier alle vereisten van het maquilleren en grimeren voor theater, voor foto- en fantasiewerk.

Aansluitend op de derde graad nemen onze leerlingen van het 7de specialisatiejaar ook deel aan wedstrijden en evenementen. Onze leerlingen vielen al vaak in de prijzen op grote wedstrijden zoals L’Oréal, Joico, Young Hairdressers Award.