Studieaanbod

Heb je een passie voor alles wat te maken heeft met wetenschappen, techniek, wiskunde…? Ben je nieuwsgierig naar hoe dingen in mekaar zitten? Dan is het Stedelijk Lyceum Hardenvoort iets voor jou!

Op 1 september 2015 is de school gestart met twee klassen in het eerste middelbaar. We bouwen elk jaar een leerjaar bij tot we in het schooljaar '20-'21 een volwaardige school hebben met zes jaren.

In het Stedelijk Lyceum Hardenvoort zijn alle lessen doordrongen van Science, Technology, Engineering, Mathematics (STEM). Iedereen volgt minstens vijf uur wiskunde. De leerkrachten hebben een specifieke STEM-opleiding gevolgd.

Gericht en beperkt aanbod

  • Eerste graad: je krijgt een STEM-gericht basispakket met uitdagende keuzeprojecten en flex-uren.
  • Tweede graad: Op 1 september 2021 start de modernisering in de 2de graad van het secundair onderwijs. Dit betekent dat er vanaf dit schooljaar een nieuw studieaanbod is in het 3de jaar. De studierichtingen worden ingedeeld volgens studiedomein en volgens finaliteit (wat is het einddoel van de studierichting?). Sommige studierichtingen blijven, andere krijgen een nieuwe naam en invullingen, sommige opleidingen verdwenen en er komen er enkele nieuwe bij. Concreet betekent dit dat er in het schooljaar 2021-2022 in de 2de graad de opleidingen in de 2 leerjaren van elkaar verschillen. 
  • Derde graad: Wetenschappen-Wiskunde met uitdagend flextraject, keuzeoptie STEM-project. 

1ste graad A-stroom 

1ste graad A-stroom 2de jaar
Basisoptie STEM-wetenschappen

2de graad - 3de jaar

2e graad - 4de jaar