Stedelijk Lyceum Pestalozzi

secundair onderwijs

Inschrijvingen

De vrije inschrijvingen voor het schooljaar 2021-2022 starten op maandag 26 april om 9.00 uur. Vanaf dan zullen de formulieren beschikbaar zijn.

Als je je kind niet hebt aangemeld, kan je je vanaf dan -indien er nog vrije plekken zijn- inschrijven voor 1A of 1B. Inschrijven voor studierichtingen vanaf het 2e jaar gebeuren via het online formulier op deze website.

Inschrijven in het eerste jaar van de eerste graad

Inschrijven vanaf het tweede jaar

Meer informatie over de school

Inschrijven in het eerste jaar van de eerste graad (Meld je aan)

Alle scholen van het Stedelijk Lyceum werken voor de inschrijvingen in het eerste jaar secundair voor het schooljaar 2021-2022 met het centrale aanmeldsysteem ‘Meld je aan’. Dankzij ‘Meld je aan’ krijgt iedereen gelijke kansen om zich in te schrijven in de school van je keuze.

De aanmeldingen voor het schooljaar 2021-2022 zijn afgesloten.
Als je je kind hebt aangemeld, krijg je op 21 april 2021 bericht of je je kind kan inschrijven in de school van je voorkeur. 

Heb je je kind niet aangemeld en wil je het toch inschrijven in het eerste jaar van het secundair onderwijs, dan kan dat vanaf 26 april 2021 om 9 uur.

Indien er nog vrije plaatsen zijn in de school kan je je voor het eerste jaar inschrijven via de website van Meld je aan.

 

Inschrijven in het tweede tot en met het zesde jaar.

Wil je je inschrijven voor het schooljaar 2021-2022 voor een studierichting van het 2e tot en met het 6e jaar? Vanaf 26 april om 9u kan dit via het online formulier op deze website.
Door de huidige situatie en maatregelen omtrent het COVID-19 virus, werken de scholen van het Stedelijk Lyceum dit jaar met een online inschrijvingssysteem voor alle studierichtingen vanaf het 2e jaar van de 1e graad.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Vanaf maandag 26 april om 9.00u kan je op de website van ieder Stedelijk Lyceum een formulier invullen.
Dit online formulier is de enige manier om je in te schrijven.

Kan ik ook naar de school komen of bellen om mij in te schrijven?

Alle inschrijvingen gebeuren online.

Wanneer het voor jou niet mogelijk is om dit online formulier in te vullen kan je contact opnemen met de school.
Telefonisch of tijdens een ontmoeting zal een medewerker samen met jou dit online formulier invullen. Je komt in dezelfde lijst terecht als mensen die zelf het formulier invullen.

Ben ik dan meteen ingeschreven?

Nee, na het insturen van het formulier krijg je een bevestiging dat de vraag tot inschrijving goed is ontvangen.
De school verwerkt alle vragen op een chronologische manier. Binnen de 4 werkdagen ontvang je van de school een e-mail met een mededeling van inschrijving of met de mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving.

Mededeling van inschrijving?

Wanneer er een plek is op de school, in de door jou gekozen studierichting, ontvang je een mededeling van inschrijving.
Vervolgens zal je door de school gecontacteerd worden om de inschrijving af te ronden.
Een inschrijving is ook altijd onder voorbehoud dat je op het einde van dit schooljaar een studiebewijs haalt, dat toegang heeft tot de studierichting waarvoor je je inschrijft.

Mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving?

Een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving ontvang je wanneer alle beschikbare plaatsen bezet zijn. Je komt wel terecht op een wachtlijst en je wordt gecontacteerd wanneer er plaatsen beschikbaar komen.

 

Wil je meer informatie over Stedelijk Lyceum Pestalozzi?

Dan kan je altijd contact opnemen met de school via pestalozzi@stedelijklyceum.be of 03 293 24 00.

Meer informatie over inschrijvingen vind je op de algemene website van het Stedelijk Lyceum.

Hoe kan je de school leren kennen?

Om een goede schoolkeuze te maken is het belangrijk dat zowel de ouders als de jongeren goed geïnformeerd zijn. Om kennis te maken met onze school voorzien we verschillende mogelijkheden.

  • Een digitale wandeling in de school voor ouders.
  • Leerlingen en ouders kunnen digitaal kennis maken met onze school vanaf woensdag 10/02/2021 via deze website. Er zijn chatsessies met leerkrachten voorzien op woensdag (14u00-16u00, 20u00-21u00), donderdag (17u00-19u00, 20u00-21u00) en vrijdag (9u00 - 15u00).
  • Ouders die info wensen over ons I-learn project ( vervolg op de kangoeroeklas) maken best een afspraak via 03/293 24 00. Uitzonderlijk is een rondleiding in de school op afspraak mogelijk. (Afhankelijk van de geldende veiligheidsmaatregelen)