Verhalen

Sammy is leraar in de populaire opleiding meubelmaker bij CVO Encora. "Lesgeven in het volwassenenonderwijs is fijn: je krijgt veel vrijheid en werkt met diverse en gemotiveerde groepen."

Jonas is oud-leerling van Groenhout, en de jongste leerkracht van de school. Of ik spijt heb van de stap naar onderwijs? Nog geen seconde. Hoe leuk is het om elke dag te doen wat je graag doet?!

Lisa studeert aan de lerarenopleiding van KDG. Ze zet zich in de zomer in op één van onze zomerscholen en ze volgt bovendien de zomeracademie.

Karolien_manager_StedelijkOnderwijs

Karolien ondersteunt als manager de directeurs op juridisch vlak. Ze zoekt soms inspiratie en sturing bij het leidinggeven. Daarom volgde ze de opleiding groepsdynamica. 

Directeur worden? Gewoon doen, want je staat er nooit alleen voor!
Dat is het advies van Dirk, directeur van basisschool Hoedjes van Papier.  

juf Iris begeleidt een leerling OV1 in de klas

Iris deed als orthopedagoog stage in De Leerexpert (Schotensesteenweg 252), een ervaring die zo fijn was, dat ze besloot verder te studeren om les te kunnen geven. Sindsdien is ze een vaste waarde voor de leerlingen van de bloemenklas.

Als manager ondersteunt Freia een team van onderwijskundige ondersteuners. Ze werkt vanuit vertrouwen en openheid. De organisatiewaarden vormen voor haar een kompas. 

Medewerkers van Stedelijk Onderwijs kunnen twee keer per jaar instappen in een traject leiderschapsontwikkeling. Zo stimuleren we leiderschap. Bieke vertelt erover. 

Sven moest als schoolverlater kiezen tussen een goedbetaalde job in de chemiesector of het lerarenberoep. Hij koos met overtuiging voor de school waar hij zelf ooit leerling was.  

Katrien geeft meestal 's avonds les in het deeltijds kunstonderwijs. Ze ziet zichzelf vooral als begeleider van leerlingen, niet als de lesgever met de grote waarheid. Iedereen mag wel eens mislukken.

Raf is één van onze schoolbusbegeleider. Hij begeleidt leerlingen ‘s ochtends en ‘s avonds tijdens de busrit. Een uitdagende en zeer relevant job, volgens Raf.  

Valerie deed een intensieve stage (werkplekstudent) in De Wereldreiziger. Zo leerde zij de school en het team grondig kennen. In september kon ze aan de slag als klasleraar. 

Anouk kende een loopbaan met veel zijsprongen en besloot om op haar 35e niet-confessionele zedenleer te gaan studeren. Als leraar ervaart ze een grote pedagogische vrijheid.  

Jan is kleuteronderwijzer en doet dat in co-teaching met Hanne. Samen kan je veel meer dan alleen! Jan vindt het fijn om te netwerken en om initiatief te nemen. Dat kan bij Stedelijk Onderwijs. 

Lynn is manager Budget en controlling bij de afdeling Financiën. Samen met haar team adviseert en ondersteunt ze directeurs bij het financieel beheer en het opmaken van rapporten. Relevant en uitdagend.  

Lander is leraar druktechnieken en staat af en toe nog aan de persen in een bedrijf. Zo houdt hij voeling met het vak. Levenslang leren doet hij met plezier dankzij fantastische collega's. 

Mireille was jarenlang directeur in een basisschool. Nu ondersteunt en coacht ze zelf als netwerkdirecteur andere directies. Door samen te werken kan je het verschil maken voor de leerling.