Werkend Leren Antwerpen

Centrum voor Deeltijds Onderwijs

Inschrijven

Inschrijven voor schooljaar 2022-2023

Digitaal aanmelden voor inschrijving is niet meer mogelijk voor dit schooljaar. Heb je hierover nog vragen, neem dan gerust contact op met de school die jouw gewenste opleiding aanbiedt. Het studieaanbod voor duaal leren kan je hier terugvinden. 

Opgelet: DBSO bouwt vanaf het schooljaar 2022-2023 af en wordt volledig duaal. Leerlingen die inschrijven in een 2de graad (3de of 4de leerjaar) kunnen enkel inschrijven in een duale opleiding. Leerlingen die al voor 01/09/2022 in DBSO zaten, kunnen hun opleiding afwerken (ook in de 2de graad). Voor leerlingen die inschrijven in een derde graad zijn zowel richtingen DBSO als richtingen duaal mogelijk.

Inschrijven voor het 2e t.e.m. 7e jaar in het schooljaar 2023-2024

Na de paasvakantie kunnen scholen starten met inschrijvingen voor de hogere jaren. Een exacte startdatum varieert per school, binnenkort vind je hier up-to-date informatie. ​Volgens de laatste regelgeving vanuit de Vlaamse Overheid gebeuren de inschrijvingen vanaf dit jaar opnieuw fysiek op school en dus niet met een digitaal aanmeldformulier. 

Vergeet niet om onderstaande mee te brengen wanneer je je komt inschrijven: 

  • Je identiteitskaart (of geboorteakte of trouwboekje van je ouders) met daarop je rijksregisternummer.
  • Een studiebewijs van het vorig schooljaar om je in te schrijven in een hoger middelbaar.
  • Als je niet de Belgische nationaliteit hebt, breng je een bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister/wachtregister of een reispas mee.