Over deze studierichting
Duaal leren
Over de opleiding
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
-
chocoladeproducten (pralines, chocoladestukken, koekjes, ...) bereiden, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid
- de chocoladeproducten uitstallen en verkopen
- een chocolaterie organiseren
Duaal leren
Je combineert het beste uit 2 werelden: leren op school en leren op de werkplek.
Algemene vakken en de bij je opleiding aanvullende theoretische en praktische kennis leer je op school. Praktijkgerichte kennis en relevante werkervaring ontwikkel je in een echt bedrijf.
Het bedrijf en de school overleggen op regelmatige basis en spreken af waar je wat kan leren. Zo krijg je in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis en een flinke dosis praktijkervaring mee en ontwikkel je tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek.
Toelatingsvoorwaarden
Je kan les volgen in het dbso als je op je eerste lesdag:
- 16 jaar bent
- 15 jaar én de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs hebt gevolgd. Je hoeft niet geslaagd te zijn.
- nog geen 25 jaar bent.
Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:
- voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
- voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft
Vestiging(en)
Werkend Leren AntwerpenStedelijk Lyceum
2060 Antwerpen
Inschrijven bij Werkend Leren Antwerpen
Alle info over inschrijven bij Werkend Leren Antwerpen vind je op deze pagina.