Academie Wilrijk

muziek - woord - beeld

Leerkrachten Woord

Trots stellen we het team Woord 2021-2022 voor. 

Je kan de leerkrachten per mail contacteren op volgende wijze: voornaam.naam@so.antwerpen.be 

 

Elke is sinds 2008 verbonden aan meerdere scholen. 

In de klas neemt ze haar theaterervaring en de ervaring die ze opdeed als stemcoach mee.
Als docente vindt ze het van groot belang de leerdoelen van de student op te zoeken. Ieder leertraject is individueel en zeker in theater heel persoonlijk. Je eigenheid staat centraal en die zoekt ze dan ook op de vloer. Het belangrijkste is de weg naar je fantasie te openen en die te laten bruisen op de vloer.

Naast lesgeven was Elke werkzaam als stemcoach in meerdere stempraktijken, als zangcoach bij 'Allez Chantez' en ze speelde in jeugdvoorstellingen met een sociale missie. 

Annelies studeerde in 2000 af aan het RITS te Brussel.Ze was even verbonden aan het Brussels collectief Dito Dito en jeugdtheater Bronks. Ze gaf les aan de academies van Merksem, Berchem en De kunsthumaniora Antwerpen. Ondertussen geeft ze al 20 jaar les aan de academie van Wilrijk. Toneel is haar grote passie.

Tijdens haar lessen komt vooral het rijke toneelrepertoire aan bod. Luisteren naar mekaar op een scène en het blijven heruitvinden van de tekst zijn haar stokpaardjes. Ook een hechte groepssfeer en vertrouwen hebben in mekaar zijn niet onbelangrijk.

Leerlingen het plezier van theater laten ontdekken, daar doet ze het voor!

Amara is Master in de Dramatische kunst. Haar eindwerk won de publieksprijs op het Voix Gras festival in Leuven.
Als theateractrice was ze te zien in producties van o.a. Villanella, Le Bjarne Riss Ensemble, Theater Antigone, KVS en HetPaleis. Amara werkte samen met Hanneke Pauwe en ze speelde ook mee in The Bult and The Beautiful. Daarnaast speelt ze in verschillende televisieseries (180, Witse, Click-ID, Ella, Duts, Quixote’s Island...). In 2019 maakte ze samen met Rashif El Kaoui en Hans Van Cauwenberghe een aangrijpend theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri. 

Ze behaalde haar diploma gespecialiseerde lerarenopleiding en regisseerde bij o.a. Theater 42 Titusandronikustmijnkloten en Oeps. Haar ervaring deed ze op aan verscheidene academies en de Kunsthumaniora en ze verloor haar hart aan de Academie van Wilrijk. Amara probeert iedere leerling tegemoet te komen in zijn/haar leervraag en noden. Amara is er van overtuigd dat ieder van ons, op de juiste manier begeleid en uitgedaagd, creativiteit in zich draagt.

Willem-Jan Wellens studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en Regie aan de Toneelacademie Maastricht.
Als lesgever vindt hij dat een spellokaal een te ontdekken terrein moet zijn, waar iedereen de ruimte moet krijgen om te experimenteren. Hij houdt erg van leerlingen die uitproberen en komt vaak aandraven met nieuwe theatrale spellen. Daarnaast gelooft hij in een aantal elementaire speltechnieken en structuren waarop je als speler/maker kan vertrouwen. Wanneer leerlingen feedback geven, vanuit een meedenkende en creatieve hoek, verschijnt er een grote grijns op zijn gezicht. Aanwijzingen moeten voor hem in de regel helder, uitvoerbaar en aanmoedigend zijn.

Willem-Jan geeft les op de Academie Wilrijk en regisseert/schrijft in het professionele en amateurcircuit.