Stedelijk Onderwijs

Inspiratie voor 't leven

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan onze persmedewerker Joke Cortens (joke.cortens@so.antwerpen.be - T 03 338 16 90 / M 0473 86 38 27).

Leerlingen Stedelijk Onderwijs stellen kookboek voor: Specialiteiten van ’t Stad

Cover afbeelding kookboek
Persuitnodiging: boekvoorstelling en proeverij op woensdag 21 juni om 14 uur

Persbericht: Barbier of kraamzorg(st)er worden? Het kan bij Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs

Studente kraamzorg oefent met babypop
Barbier of kraamzorg, het zijn maar twee van de tientallen opleidingen die je kan volgen bij Encora, het stedelijk Centrum voor Volwassenenonderwijs. Van maandag 29 mei tot vrijdag 2 juni kan je vrijblijvend kennismaken met dit gevarieerde aanbod, door een infomoment of een open les te volgen. Goed om weten: vanaf volgend schooljaar is de thuisbasis van de meeste Encora-opleidingen de Campus Grotesteenweg 224-226 in Berchem, waar drie extra verdiepingen in gebruik genomen worden. Deze vlot bereikbare campus is een moderne, aangename leerplek met restaurant, bibliotheek, laptopwerkplekken etc.

OPenTerreinDag - Jongeren worden warmgemaakt voor de opleiding vrachtwagenchauffeur

oefenterrein vrachtwagenchauffeur
Stedelijk Lyceum Meir is de enige middelbare school in de Antwerpse regio waar jongeren opgeleid worden tot vrachtwagenchauffeur. De opleiding is niet zo gekend, nochtans biedt ze heel wat werkzekerheid. Vrachtwagenchauffeur is namelijk een knelpuntberoep en met de vergrijzing in de sector stromen leerlingen gegarandeerd door naar een job. Bovendien is de opleiding voor leerlingen betaalbaar: ze halen er gratis hun rijbewijs. Om de sector en de opleiding in de kijker te zetten, organiseren de school en Transport Joosen een ‘OpenTerreinDag’. Oud-leerlingen komen met eigen trucks langs. Ook Staatssecretaris Philippe De Backer en onderwijsschepen Claude Marinower brengen een bezoek tussen 13-14 uur.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers