Stedelijk Onderwijs

Inspiratie voor 't leven

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan onze persmedewerker Joke Cortens (joke.cortens@so.antwerpen.be - T 03 338 16 90 / M 0473 86 38 27).

Ook het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen heeft tekort aan leerkrachten

Het Stedelijk Onderwijs reageert hierbij op de inhoud van het artikel ‘Stedelijke scholen zoeken zinvolle taken voor overtollige leerkrachten: “Er zijn meer dan 100 leraars te veel”, dat gebaseerd is op foutieve cijfers. Algemeen directeur Gonda Verhaert betreurt dan ook de foutieve cijfers die in de krant verschenen. “We zoeken voortdurend enthousiaste leerkrachten. Het Stedelijk Onderwijs heeft maandelijks gemiddeld 40 openstaande vacatures. Zulke foutieve berichten zijn voor toekomstige leerkrachten niet bepaald motiverend terwijl we er juist alles aan doen om elke collega een boeiende loopbaan aan te bieden” aldus Verhaert.

Onze scholen in de ban van de warmste week

affiche kerstconcert
Ook de scholen, academies en centra van het Stedelijk Onderwijs zetten hun schouders onder De Warmste Week van Music for Life! Een greep uit de hartverwarmende acties:

VDAB en Stedelijk Lyceum Cadix delen ‘t Kot 

Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen clustert tegen 2021 zijn creatieve en technische opleidingen in de nieuwe Campus Cadix. Het bouwproject omvat onder meer de renovatie van het historische Van Averbekegebouw en twee CAD-loodsen. Aan het Kempisch Dok komt er een volledige nieuwbouw. Maar eerst moet het bestaande schoolgebouw gesloopt worden. De afdelingen van Stedelijk Lyceum Cadix die vandaag in het Kempisch Dok gehuisvest zijn, zullen tegen september dan ook elders worden ondergebracht.  

Uitnodiging: Tieners en ouders ontdekken het Stedelijk Lyceum op de interessebeurs

2 leerlingen praten
Het bepalen van een studiekeuze en middelbare school is geen gemakkelijke oefening. De veelheid aan studierichtingen en locaties en de complexe structuur van het secundair onderwijs maken een juiste studiekeuze moeilijk. Om ouders, kinderen en leerkrachten van de lagere school daarbij te helpen, organiseert het Stedelijk Onderwijs een interessebeurs.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers