Stedelijk Onderwijs

Inspiratie voor 't leven

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan onze persmedewerker Joke Cortens (joke.cortens@so.antwerpen.be - T 03 338 16 90 / M 0473 86 38 27).

Academie Wilrijk promoot de orgelklas

Van 21 maart tot 28 maart staat Wilrijk in het teken van het grootste instrument ter wereld: het orgel. Wilrijk telt vandaag 8 ambachtelijke pijporgels: ééntje in het auditorium van het districtshuis, de overigen bevinden zich in kerken. Het orgel in het districtshuis fungeert als lesorgel van de stedelijk Academie Wilrijk. Vandaag volgen er 5 leerlingen orgelklas. In alle stedelijke Academies gaat het in totaal om 23 cursisten. De orgelklas is niet zo gekend en daar wil de academie nu iets aan doen. Met een tentoonstelling, leerlingenconcert, workshops en een speciale voorstelling van Peter en de Wolf hopen de organisatoren meer mensen warm te krijgen voor het grootste instrument ter wereld.

Persbericht: Leerlingen schitterden op dansfestival Tanzolymp Berlin

Leerlingen Koninklijke Balletschool Antwerpen
Leerlingen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen wonnen in februari diverse prijzen tijdens het befaamde dansfestival Tanzolymp Berlin. TANZOLYMP is een internationale danswedstrijd voor leerlingen uit de hele wereld. Dit jaar namen meer dan 500 jonge getalenteerde kandidaten deel waaronder een 10-tal leerlingen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Opening Tentoonstelling Showing Off2

werken leerlingen ziekenhuisschool
Vorig jaar organiseerde de Antwerpse Ziekenhuisschool voor het eerst een hedendaags kunstproject Showing Off in samenwerking met het MHKA en enkele Antwerpse kunstenaars. Wat begon als een klein project groeide uit tot een succesvolle tentoonstelling in het MHKA. Het enthousiasme van de kinderen en kunstenaars maakte een tweede editie onvermijdelijk.

Dikketruiendag in het Stedelijk Onderwijs

dikketruiendag 2017
Vrijdag is het weer Dikketruiendag. In de meeste stedelijke scholen staat die dag in het teken van duurzaamheid en energiezuinigheid. De verwarming zal eveneens een graadje lager worden gezet en de leerlingen zullen wat actiever moeten zijn om zich warm te houden. In enkele scholen leven de leerlingen al twee weken toe naar Dikketruiendag. Dat is het geval in het Centrum voor Deeltijds Onderwijs Werkend Leren Antwerpen (Bredastraat) en in basisschool Groene Eilandje.

PERSUITNODIGING: Stedelijk Lyceum Zuid opent nieuwe werkplaats Autotechnieken 

Op vrijdag 17 februari viert het Stedelijk Lyceum Zuid feest. De leerlingen Autotechnieken krijgen een volledig nieuwe en ruime praktijkomgeving (Blok C). De studierichting is al jaren in opmars, een groter en modern atelier is dan ook een grote meerwaarde voor de leerlingen.  “Het brengt deze opleiding tot een nog hoger niveau” aldus Eric Van Peel, directeur van Stedelijk Lyceum Zuid.

De Leerexpert Expertentoer: leraren delen expertise

Door het M-decreet komen leraren in het gewoon onderwijs steeds vaker in contact met kinderen en jongeren met een beperking. Niet altijd evident want dit vraagt om een aanpak op maat. De Leerexpert, de koepel van alle stedelijke scholen voor buitengewoon onderwijs, heeft die expertise wél in huis en wil die graag delen met andere leraren. Daarom organiseert De Leerexpert voor de tweede keer een ‘Expertentoer’ op 21, 22 en 23 februari op het domein Peerdsbos. Drie dagen lang reiken experten handvaten, kaders, methodes en tips & tricks aan voor geïnteresseerde onderwijsprofessionals uit heel Vlaanderen. De rode draad doorheen de drie dagen is gedrag. 

Ook het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen heeft tekort aan leerkrachten

Het Stedelijk Onderwijs reageert hierbij op de inhoud van het artikel ‘Stedelijke scholen zoeken zinvolle taken voor overtollige leerkrachten: “Er zijn meer dan 100 leraars te veel”, dat gebaseerd is op foutieve cijfers. Algemeen directeur Gonda Verhaert betreurt dan ook de foutieve cijfers die in de krant verschenen. “We zoeken voortdurend enthousiaste leerkrachten. Het Stedelijk Onderwijs heeft maandelijks gemiddeld 40 openstaande vacatures. Zulke foutieve berichten zijn voor toekomstige leerkrachten niet bepaald motiverend terwijl we er juist alles aan doen om elke collega een boeiende loopbaan aan te bieden” aldus Verhaert.

VDAB en Stedelijk Lyceum Cadix delen ‘t Kot 

Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen clustert tegen 2021 zijn creatieve en technische opleidingen in de nieuwe Campus Cadix. Het bouwproject omvat onder meer de renovatie van het historische Van Averbekegebouw en twee CAD-loodsen. Aan het Kempisch Dok komt er een volledige nieuwbouw. Maar eerst moet het bestaande schoolgebouw gesloopt worden. De afdelingen van Stedelijk Lyceum Cadix die vandaag in het Kempisch Dok gehuisvest zijn, zullen tegen september dan ook elders worden ondergebracht.  
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers