Stedelijk Onderwijs

Inspiratie voor 't leven

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan onze persmedewerker Joke Cortens (joke.cortens@so.antwerpen.be - T 03 338 16 90 / M 0473 86 38 27).

OPenTerreinDag - Jongeren worden warmgemaakt voor de opleiding vrachtwagenchauffeur

oefenterrein vrachtwagenchauffeur
Stedelijk Lyceum Meir is de enige middelbare school in de Antwerpse regio waar jongeren opgeleid worden tot vrachtwagenchauffeur. De opleiding is niet zo gekend, nochtans biedt ze heel wat werkzekerheid. Vrachtwagenchauffeur is namelijk een knelpuntberoep en met de vergrijzing in de sector stromen leerlingen gegarandeerd door naar een job. Bovendien is de opleiding voor leerlingen betaalbaar: ze halen er gratis hun rijbewijs. Om de sector en de opleiding in de kijker te zetten, organiseren de school en Transport Joosen een ‘OpenTerreinDag’. Oud-leerlingen komen met eigen trucks langs. Ook Staatssecretaris Philippe De Backer en onderwijsschepen Claude Marinower brengen een bezoek tussen 13-14 uur.

Persuitnodiging: leerlingen Stedelijk Onderwijs bereiden zich voor met estafetteloop doorheen de stad

opwarming Kidsrun
Zondag 23 april lopen 2350 leerlingen, leerkrachten en medewerkers van het Stedelijk Onderwijs mee met één van de wedstrijden van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Daarmee is het Stedelijk Onderwijs en zijn scholen één van de grootste deelnemende groepen aan dit loopfeest. De deelnemende scholen bereiden zich al een tijdje voor op de loopwedstrijd en willen dit woensdag 19 april graag laten zien met een estafetteloop doorheen de stad.

Stedelijk Lyceum Cadix: al 80 jaar een begrip in Antwerps kunstonderwijs

Oude foto Stedelijk Lyceum Cadix
Op vrijdag 21 april 2017 wordt het tachtigjarig bestaan van het Stedelijk Lyceum Cadix gevierd. Het Stedelijk Lyceum Cadix is een school van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en is al decennialang een belangrijke speler in het Antwerpse kunstonderwijs. De school biedt een brede keuze aan creatieve studierichtingen aan en is gelegen op het Antwerpse Eilandje, een buurt in volle ontwikkeling. Ook de school zal in toekomst een hele transformatie ondergaan.

Academie Wilrijk promoot de orgelklas

Van 21 maart tot 28 maart staat Wilrijk in het teken van het grootste instrument ter wereld: het orgel. Wilrijk telt vandaag 8 ambachtelijke pijporgels: ééntje in het auditorium van het districtshuis, de overigen bevinden zich in kerken. Het orgel in het districtshuis fungeert als lesorgel van de stedelijk Academie Wilrijk. Vandaag volgen er 5 leerlingen orgelklas. In alle stedelijke Academies gaat het in totaal om 23 cursisten. De orgelklas is niet zo gekend en daar wil de academie nu iets aan doen. Met een tentoonstelling, leerlingenconcert, workshops en een speciale voorstelling van Peter en de Wolf hopen de organisatoren meer mensen warm te krijgen voor het grootste instrument ter wereld.

Persbericht: Leerlingen schitterden op dansfestival Tanzolymp Berlin

Leerlingen Koninklijke Balletschool Antwerpen
Leerlingen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen wonnen in februari diverse prijzen tijdens het befaamde dansfestival Tanzolymp Berlin. TANZOLYMP is een internationale danswedstrijd voor leerlingen uit de hele wereld. Dit jaar namen meer dan 500 jonge getalenteerde kandidaten deel waaronder een 10-tal leerlingen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Opening Tentoonstelling Showing Off2

werken leerlingen ziekenhuisschool
Vorig jaar organiseerde de Antwerpse Ziekenhuisschool voor het eerst een hedendaags kunstproject Showing Off in samenwerking met het MHKA en enkele Antwerpse kunstenaars. Wat begon als een klein project groeide uit tot een succesvolle tentoonstelling in het MHKA. Het enthousiasme van de kinderen en kunstenaars maakte een tweede editie onvermijdelijk.

PERSUITNODIGING: Stedelijk Lyceum Zuid opent nieuwe werkplaats Autotechnieken 

Op vrijdag 17 februari viert het Stedelijk Lyceum Zuid feest. De leerlingen Autotechnieken krijgen een volledig nieuwe en ruime praktijkomgeving (Blok C). De studierichting is al jaren in opmars, een groter en modern atelier is dan ook een grote meerwaarde voor de leerlingen.  “Het brengt deze opleiding tot een nog hoger niveau” aldus Eric Van Peel, directeur van Stedelijk Lyceum Zuid.

Ook het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen heeft tekort aan leerkrachten

Het Stedelijk Onderwijs reageert hierbij op de inhoud van het artikel ‘Stedelijke scholen zoeken zinvolle taken voor overtollige leerkrachten: “Er zijn meer dan 100 leraars te veel”, dat gebaseerd is op foutieve cijfers. Algemeen directeur Gonda Verhaert betreurt dan ook de foutieve cijfers die in de krant verschenen. “We zoeken voortdurend enthousiaste leerkrachten. Het Stedelijk Onderwijs heeft maandelijks gemiddeld 40 openstaande vacatures. Zulke foutieve berichten zijn voor toekomstige leerkrachten niet bepaald motiverend terwijl we er juist alles aan doen om elke collega een boeiende loopbaan aan te bieden” aldus Verhaert.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers