Wie we zijn

Stedelijk Onderwijs is één van de grootste onderwijsinrichters in Vlaanderen. We zijn een autonoom gemeentebedrijf van de stad Antwerpen en behoren tot het officieel gesubsidieerd onderwijs.

We vormen één groot netwerk van scholen, academies en centra verspreid over de stad. Van kleuter tot 99-jarige: iedereen is welkom om bij ons te leren. We bieden een brede waaier aan studiemogelijkheden.

Bij ons vind je altijd wel een opleiding op jouw maat, dicht bij huis en volgens jouw noden. Al meer dan 200 jaar lang.  

Structuur  

Ben je op zoek naar een gewone of buitengewone basisschool, een gewone of buitengewone secundaire school, een academie of een centrum voor volwassenonderwijs? Bij ons zit je goed! Straffe schoolteams staan voor jou klaar. Onze leraren worden goed begeleid en ondersteund zodat ze zich kunnen focussen op het lesgeven. Leerwinst en zorg gaan bij ons hand in hand.   

Leerlingen kunnen bij ons niet alleen rekenen op sterke lerarenteams. Ook het Leersteuncentrum Antwerpen, het stedelijk CLB, onze sociale dienst en onderwijskundige ondersteuners staan klaar om leerling en leraar te ondersteunen.  

Daarnaast zijn er in het administratief centrum van Stedelijk Onderwijs ook andere ondersteunende teams aan de slag die onder meer instaan voor het onderhoud en de bouw van scholen of voor financiële, juridische en digitale ondersteuning. 

Bestuur  

Een vijfkoppig directieteam en een raad van bestuur bepalen de beleidsvisie en de strategische doelstellingen van Stedelijk Onderwijs. De raad van bestuur is samengesteld uit vertegenwoordigers van de politieke fracties van de Antwerpse gemeenteraad en wordt voorgezeten door de schepen voor onderwijs.  

Netwerkdirecteurs staan schoolteams bij en slaan een brug tussen het directiecomité en onze schoolteams.  

Partnerschappen

Stedelijk Onderwijs is een netwerkorganisatie. Samenwerken zit in ons dna.
Partnerships tussen scholen, teams, leerlingen en organisaties verrijken het leren en samenleven. Naast het bedrijfsleven zien we ook elke internationale samenwerking als een opportuniteit voor onze scholen en centra. 

Beleidsplanning en publicaties  

Stedelijk Onderwijs stelde voor de bestuursperiode 2020-2025 een meerjarenplan op. Deze planning toont de concrete visie en bijbehorende middelen voor die 6 jaren. Je kan het meerjarenplan 2020-2025 inkijken, in de integrale versie. Bekijk ook onze meest recente jaarrekening.  

Geschiedenis  

Stedelijk Onderwijs kent een rijke geschiedenis van meer dan 200 jaar. Lees meer over de belangrijkste mijlpalen.  

Het basisonderwijs legt de basis voor het lerend leven van jouw kind in de kleuter- en lagere school.
Met 140 studierichtingen in 8 studiedomeinen vind je bij ons zeker een opleiding die bij jou past.
De Leerexpert biedt buitengewoon onderwijs op maat!
 
Ontdek jouw uniek talent in 1 van de 7 stedelijke academies voor deeltijds kunstonderwijs.
Een nieuw vak leren, je studies afmaken of heb je zin in een nieuwe hobby? Bij Encora vind je de geschikte opleiding.
Wij staan klaar met een luisterend oor en advies en helpen je waar nodig.
 
Wij geven leersteun aan leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften in het gewoon onderwijs.
Stedelijk Onderwijs heeft 2 internaten. Het Topsporthuis en internaat Jeanne Brabants.