Academie Wilrijk

beeld - muziek - woord

Gebermte zaterdag 28 april 2018 - dinsdag 1 mei 2018

Het atelier Kunstlab van Academie Wilrijk vormt het hart van het cultureel project 'Gebermte'.

Gebermte is een participatief artistiek experiment dat de gebruiksmogelijkheden van de bermen in Mortsel en Wilrijk aftast vanuit culturele acties. 

Vanaf eind april opent Gebermte een nieuwe editie. Met als doelstelling de bermstroken in Wilrijk en Mortsel specifiek te introduceren als beeldenpark. 

De studenten van Kunstlab creëren, via een maquette van de twee bermen, hun eigen concept rond de thema's 'sporen' en 'brug'. Het werken binnen een natuurlijke locatie leidt tot nieuwe perspectieven. Zo vormen de studenten als groep een collectief datie samen kunnen nadenkten over de thema's, het totaalbeeld, de uitdagingen en de ontdekkingen rond kunst in de natuur. 

Het is een totale artistieke beleving door het rechtstreekse contact met beeldende kunstenaars, door lezingen, door het maken van voorontwerpen die uiteindelijk gerealiseerd worden tot sculpturen en installaties. 

Een ware ontdekking voor de toeschouwer die van de verschillende Land Art- en Environmental Art-projecten, en uiteindelijke van een totaal kunstwerk, wil genieten. Dit uniek beeldend project gecreëerd vanuit een bruisend artistiek atelier Kunstlab is te bezichtigen vanaf 28 april tot en met 1 mei 2018.

Op www.gebermte.be vind je het programma en de routebeschrijving.