Academie Wilrijk

muziek - woord - beeld

Coronamaatregelen en lesorganisatie

Op 2.01 beslist de overheid dat de corona-veiligheidsmaatregelen verlengd worden tot de krokusvakantie. Hieronder lees je wat dit voor jouw les inhoudt, maar in principe verandert er niks t.o.v. de periode tussen herfst- en kerstvakantie. Je leest hieronder ook wanneer je wel en niet naar de academie mag komen en wie je moet verwittigen bij een besmetting.

Lesorganisatie

BEELD  

 •  -12-jarigen: alle beeldateliers 1e en 2e graad gaan gewoon door. 
 • +12-jarigen: we schakelen over op afstandsonderwijs, met een beperkte mogelijkheid tot één-op-één onderwijs. Je leerkracht informeert je over de lesorganisatie en mogelijkheden tot het ophalen van je materiaal.

MUZIEK

 -12-jarigen:

 • muziekinitiatie gaat gewoon door.
 • instrumentles gaat door, maar wordt ingekort in tijd als er ook +12-jarigen in de les zitten. Als dit het geval is voor jouw les, informeert je leerkracht je. 
 • muziekateliers: je leerkracht informeert je over de lesorganisatie. We vragen je ook om een mondmasker te dragen.  

+12-jarigen:

 • we schakelen over op afstandsonderwijs, met een beperkte mogelijkheid tot één-op-één onderwijs. Je leerkracht informeert je over de lesorganisatie. 

WOORD

 -12-jarigen: alle woordateliers gaan gewoon door. 
+12-jarigen: we schakelen over op afstandsonderwijs, met een beperkte mogelijkheid tot één-op-één onderwijs.. Je leerkracht informeert je over de lesorganisatie. 

We begrijpen dat dit geen fijn nieuws is voor +12-jarigen, maar we maken er samen het beste van. Onze leerkrachten werken hard aan een boeiend en doordacht online lesaanbod. Laat je verrassen! 

 

Veiligheidsmaatregelen

 • Ontsmet je handen bij binnen-en buitengaan van de academie.
 • Iedereen vanaf 12 jaar draagt steeds een mondmasker en houdt 1,5 meter afstand. Leerlingen Woord mogen het mondmasker in de les afdoen, mits ze afstand houden en het lokaal goed verlucht wordt (2m).
 • Ouders mogen helaas niet binnen in de academie. 
 • Kom niet naar de academie:
  • in de 14 dagen van verhoogde waakzaamheid na een laag-risico contact met een besmet persoon
  • in de periode van verhoogde waakzaamheid na quarantaine omwille van een hoog-risico contact met een besmet persoon (de verhoogde waakzaamheid eindigt 14 dagen na je laatste contact met die persoon)
  • bij vermoeden van corona, dus wanneer je symptomen hebt 
  • in de periode van verhoogde waakzaamheid na quarantaine omwille van een besmetting met covid 19

De periode van verhoogde waakzaamheid vraagt wat extra uitleg. In de periode mag je immers wel gaan werken of naar school, maar je mag niet naar de academie. De overheid vraagt expliciet om je contacten in die periode te beperken.  Bij twijfel contacteer je best je huisarts. 

Wie meer wil weten, kan doorlinken naar de leaflets van Sciensano:

advies voor laag-risico contacten 
advies voor hoog-risico contacten 
covid-19 maatregelen voor kinderen

 

Wie verwittig je bij een besmetting? 

Geef volgende informatie door aan de directie als je besmet bent:

 • je naam
 • de data van de laatste lessen die je volgde op de academie
 • de leerkrachten bij wie je die lessen volgde
 • de datum waarop je symptomen gestart zijn. Laat het ook weten als je geen symptomen hebt.

Contactgegevens directie:

 

Wat gebeurt er als er een besmet persoon in je klas of atelier aanwezig was? 

Wij maken een risico-inschatting en laten alle klasgenoten weten of het om een laag- of hoog-risico contact ging en wanneer je terug kan naar de academie. In beide gevallen zal er echter 14 dagen na de aanwezigheid van de besmette persoon geen fysieke les in die groep gegeven worden. We schakelen in die periode over op online lessen. 

Alle klassen en ateliers zijn zo georganiseerd dat er in principe geen hoog-risico contacten kunnen plaatsvinden. Iedereen van 12 jaar en ouder draagt een mondmasker en 1,5m afstand is de norm. Als we daar met zijn allen blijven op letten, zorgen we er ook samen voor dat er geen hoog-risico contacten zijn op de academie.  

 

Online lesaanbod tijdens individuele afwezigheid

De leerkrachten muziek zullen je tijdens je afwezigheid online les of opdrachten geven. Bespreek de mogelijkheden met hen. Voor de online lessen is het belangrijk dat je je eduso-account activeert zodat je toegang hebt tot Google Classroom. Op deze webpagina lees je hoe dat werkt.

De leerkrachten beeld geven, tijdens je quarantaineperiode, geen online opdrachten. Deze periode is te kort om hier pedagogisch een meerwaarde te creëren. 

 

 

 

zaterdag 2 januari 2021