Stedelijke basisscholen

Een kleuterschool of lagere school in jouw buurt

Job of stage bij ons?

Onze leerlingen versterken en motiveren zodat ze hun plek in deze grootstedelijke context vinden en de stad van morgen mee vorm kunnen geven. Dat is waar onze schoolteams dagelijks voor gaan!

Om het onderwijs van de 21ste eeuw een boost te geven en onze leerlingen optimaal te begeleiden in de ontdekkingstocht naar hun talent, zetten we in op cocreatie. Bij ons staan leerkrachten er niet alleen voor. Ze kunnen beroep doen op onze Onderwijskundige Ondersteuningsdienst én op elkaar.

Heb je zin om deel uit te maken van onze Stedelijk Onderwijs familie? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturepagina

Een eigen Onderwijskundige Ondersteuningsdienst

Onze Onderwijskundige Ondersteuningsdienst begeleidt leerkrachten in élke fase van hun loopbaan via:

  • ondersteuning op maat van de leerkracht en/of de school
  • projecten met externe partners
  • een gevarieerd nascholingsaanbod
  • uitwisselingsmomenten 

Een grote familie met heel wat expertise

Onze leerkrachten maken deel uit van een grote familie. Met alleen in het basisonderwijs al meer dan 2000 leerkrachten, directies en beleidondersteuners is er heel wat expertise binnen onze eigen organisatie. Want naast het basisonderwijs, behoren ook secundair onderwijs, buitengewoon onderwijs, volwassenonderwijs en academies tot het Stedelijk Onderwijs. Daarom hebben we leerpunten en leernetwerken voor stagiar(e)s, startende en ervaren leerkrachten uitgebouwd. Soms binnen het eigen onderwijsniveau, soms over de onderwijsniveaus heen.

De inbreng van stagiair(e)s uit de lerarenopleidingstartende leerkrachten en ervaren collega's vinden we van cruciaal belang om de vinger aan de pols te houden en nieuwe pistes te verkennen. Daarom hebben we leerpunten en leernetwerken voor stagiar(e)s, startende en ervaren leerkrachten uitgebouwd. 

Wat zijn leerpunten en leernetwerken?

Leerpunten zijn basisscholen met schoolteams die aan vernieuwende school- en klaspraktijken werken en een stimulerende leeromgeving creëren. Ervaren leerkrachten delen er hun expertise en goede praktijken. Het warm water hoef je bij ons dus niet altijd uit te vinden, wel moet je weten hoe en waar je het kan vinden binnen onze organisatie. In de leerpunten ontstaat ontmoeten studenten uit de lerarenopleiding, starters en al meer ervaren leerkrachten elkaar. Naast deze leerpunten zijn er binnen het Stedelijk Onderwijs ook heel wat leernetwerken waarin leerkrachten van elkaar kunnen leren. Onze eigen Onderwijskundige Ondersteuningsdienst faciliteert bijvoorbeeld volgende netwerken: Werkplektraject met Artesis Platijn Hogeschool, Zomeracademie, Leren van elkaar, ...

 

Drie gezichten, drie verhalen over de eerste keer lesgeven. Eén brok aan motivatie.

Benieuwd naar de persoonlijke en professionele groei die onze starters boeken?

Zin om bij ons aan de slag te gaan? Dat kan!