De Wereldreiziger

kleuter- en lagere school

De Wereldreiziger trekt naar Finland voor bijeenkomst rond milieu

Greet, Charlotte en Thalia vertegenwoordigen van 21 tot en met 24 februari de kleuren van onze school in Finland op de meeting over de ‘eco-roadmap’. Stuur ze 's avond zeker de nodige warme boodschappen door zodat ze de ijzige temperaturen overleven.

Greet, Charlotte en Thalia vertegenwoordigen van 21 tot en met 24 februari de kleuren van onze school in Finland op de meeting over de ‘eco-roadmap’. Stuur ze 's avond zeker de nodige warme boodschappen door zodat ze de ijzige temperaturen overleven.

Eco-roadmap

Tijdens de schooljaren 2016-2017 en 2017-2018 werkt onze school samen met enkele internationale partners uit Finland, IJsland en Engeland. Ons schoolteam schrijft met de andere teams een eco-roadmap uit.

Deze eco-roadmap heeft tot doel verschillende scholen, leerlingen, leerkrachten, schoolomgevingen en verwante partners bewust te maken van de invloed van de milieueffecten op het dagelijks leven. Hierbij houdt men rekening met verschillende culturen en tradities alsook de verschillen tussen mensen. Er wordt gewerkt op verschillende niveaus: professionele achtergrond, schoolstructuren, focus naar de leerlingen, ….

Alle partners stellen hun deuren open om hun eigen kennis en ervaringen te delen met elkaar. In De Wereldreiziger ligt de focus op thuistalen, culturele verschillen en tradities. 

Ons team krijgt bij de uitwerking de schoudersteun en medewerking van MOS (Milieu Op School). Voor hen biedt de eco-roadmap immers een uitgelezen kans om hiermee in meerdere scholen aan de slag te gaan.

 

#WijZijnDeToekomst www.wereldreiziger.eu

Bijlage: 
image.jpeg
dinsdag 21 februari 2017