De leerlingenraad werkt met jaarlijkse verkiezingen. Heel de maand september kunnen de kinderen vanaf het tweede leerjaar zich kandidaat stellen. Ze voeren campagne in de school door middel van affiches, flyers … Begin oktober kiezen alle leerlingen van de lagere school de vertegenwoordigers per klas. In het eerste leerjaar stemmen de leerlingen klasintern.

Maandelijks komt de leerlingenraad samen. Zij brengen in kaart wat de noden en vragen zijn van hun klasgenootjes. Samen met de directie van de school voeren zij veranderingen door op kinderniveau. 

Zij zorgden onder andere voor onze middagthee, een basketbalgoal en vele andere zaken.

Het oudercomité is een vereniging van ouders. We willen het schoolteam en alle ouders dichter bij elkaar brengen. We hopen hierdoor onze kleine gemeenschap hechter te maken.

Het ouderteam organiseert en helpt bij activiteiten en feesten. De opbrengt van onze feesten gaat bijvoorbeeld naar speelgoed, speelplaatswerking en verse soep.

Iedere ouder is welkom om actief deel te nemen aan onze acties.

Doe je mee? Help je graag bij activiteiten? Spreek ons gerust aan of mail naar ouderteamdezonnebloem@gmail.com.

Elke scholengemeenschap van het Stedelijk Onderwijs heeft een schoolraad. Dit is een officiële vergadering van ouders, leerkrachten en mensen uit de omgeving die zich betrokken voelen bij de werking van de scholen. De bedoeling is dat de schoolraad informatie krijgt over de leef- en leeromstandigheden op school: wie beslist of doet wat en waarom? Wat gebeurt er allemaal en wat zijn daar dan de gevolgen van voor kinderen, ouders, schoolteams en directies? Zij bespreken dit allemaal tijdens vergaderingen en geven dan advies of doen voorstellen aan het schoolbestuur.

Ouders en leerkrachten bespreken in de schoolraad verschillende thema’s die belangrijk zijn voor de scholen. Zij geven ook advies over vastgelegde thema’s zoals het profiel van de directeur, het organiseren van de nascholing, projecten die de school wil doen zoals sport op school of milieu. Elke schoolraad komt een aantal keer per jaar samen om deze thema's te bespreken.

Elke schoolraad heeft ook enkele rechten en plichten. Zo heeft een schoolraad recht op informatie, inzage van documenten en het recht om gehoord te worden. Verder hebben de leden een informatie- en communicatieplicht tegenover het personeel, de ouders en de leerlingen.

Wil je graag meer informatie over de werking van een schoolraad? Neem dan even een kijkje op de website van KOOGO.