Fruithof

kleuter- en lagere school

Inschrijven

Op zoek naar een school in Berchem?

Inschrijven in de loop van het schooljaar

Inschrijven voor het lopende schooljaar doe je tijdens de schooluren nadat je een afspraak hebt gemaakt met de directie.

Inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode (na de aanmeldingsperiode)

Vanaf eind mei start de vrije inschrijvingsperiode. Inschrijven kan door een afspraak te maken met de directie.

Inschrijven voor het volgende schooljaar 

Om te kunnen inschrijven in onze school moet je je kind eerst aanmelden. Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. Als je je kind wenst in te schrijven voor volgend schooljaar, meld je je kind dus eerst aan in januari of februari. Meldjeaan is een systeem dat gebruikt wordt in scholen in Antwerpen. Na de aanmelding krijg je een brief met bericht in welke school je kind kan starten. 

Tijdens de aanmeldingsperiode organiseert onze school bezoekdagen

Onze school organiseert elk jaar tussen januari en maart enkele bezoekmomenten. Op die manier krijg je heel snel een beeld van onze school en onze troeven. De bezoekmomenten voor 2020 zijn ondertussen voorbij. Contacteer ons via e-mail indien je informatie wenst over onze schoolwerking. Wil je dat we telefonisch contact opnemen met jou? Vergeet dit dan niet te vermelden en laat je telefoonnummer achter in de e-mail.

Aanmelden voor schooljaar 2020-2021

Voor je je kind in onze school kan inschrijven, moet je hem of haar eerst aanmelden via het Centraal Aanmeldingsregister (CAR) of ook wel Meldjeaan genoemd. Kinderen die broers of zussen hebben in onze school of kinderen met voorrang kunnen zich vroeger aanmelden. De aanmeldperiode ligt meestal in januari en februari. Hierna moet je je kind nog inschrijven in de school. Aan de hand van bepaalde criteria wordt bepaald in welke voorkeurschool je je kind kan inschrijven. 

Aanmelden met voorrang

Tussen maandag 27 januari van 9.30 uur tot en met vrijdag 7 februari tot 17 uur. Tijdens deze periode kunnen kinderen die een broer of zus hebben in een bepaalde school aangemeld worden in diezelfde school. Dit geldt ook voor kinderen van personeel.

Stap 1Meld je kind online aan bij de school van broer of zus (of bij de school waar je zelf werkt).
Stap 2: Je krijgt een e-mail en brief waarin je school vermeld staat.
Stap 3: Schrijf je kind in.

Aanmelden zonder voorrang

Tussen 2 maart vanaf 9.30 uur tot en met dinsdag 31 maart tot 17 uur. Tijdens deze periode kunnen alle kinderen aangemeld worden en kan je als ouder een voorkeur voor bepaalde scholen opgeven.

Stap 1: Bezoek scholen in de buurt. Kies best meer dan vijf scholen.
Stap 2: Meld je kind online aan. Zet de scholen in volgorde van je voorkeur.
Stap 3: Je krijgt een e-mail of brief waarin je school vermeld staat. Je moet je kind dus nog effectief inschrijven in de school die in de brief staat. De inschrijving is pas definitief als je het inschrijvingsregister hebt ondertekend.
Stap 4: Schrijf je kind in.

Hoe werkt het?

Via onze schoolwebsite kan je je kind niet aanmelden. Meld je kind aan via de website van Meldjeaan Antwerpen.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanmelden voor onze school? Neem contact op met ons.

Of met Helpdesk Aanmelden:
T: 0800 62185
helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be
meldjeaan.antwerpen.be

Na de aanmeldingsperiode

Wil je inschrijven in onze school maar is de aanmeldingsperiode voorbij? Neem dan rechtstreeks contact op met ons. We kunnen je kind inschrijven als er nog vrije plaatsen zijn.