Academie Deurne

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

Academie Deurne in concert | 21 januari 2018 in deSingel

De muziekafdeling van de Academie neemt jullie tijdens Academie Deurne IN CONCERT een middag mee op reis doorheen de filmgeschiedenis.  Op deze boeiende en veelzijdige tocht worden de muzikanten bijgestaan door twee gidsen met de nodige muzikale ervaring.

Jelle en Clara Cleymans zijn als artistieke duizendpoot de muzikale rode draad door het programma.  Zij vertellen, zingen en spelen die middag mee met de Academie Deurne.

Hun muzikale tocht brengt ons van de legendarische bands van Glenn Miller, de dansende Fred Astaire en Ginger Rogers naar recentere muziek uit de films van Walt Disney. Hoe dieren uit hun dierentuin ontsnappen en op het Afrikaanse eiland Madagaskar willen gaan wonen en hoe je een draak temt kom je die middag te weten. Of hoe een prins van Egypte muziek maakt of Aristokatten zingen.

Kom zeker luisteren en kom te weten of De Leeuwenkoning kan praten als een mens en wie de hoogste noot zal halen: Belle of het Beest?

De klassen samenzang van Philippe Van den Hoek, Elke Meirsman, Anke Schaaf, Veerle Vanhoffelen en Lore Vertommen worden bijgestaan door de koorklas van Ildiko Van Dyck. De zangers worden ondersteund door een immens orkest bestaande uit het Academieorkest Deurne en MESPO o.l.v. Philippe Van den Hoek. De Popjazz afdeling laat zich horen met ’t Bordeu Collectief o.l.v. Tom Van Dyck. Ook enkele muzikale solisten zullen die middag een hoofdrol spelen en nemen ons mee naar het romantische Aranjuez.

Iedereen wordt muzikaal verwelkomd in de inkomhal van deSingel vanaf 13u45 met muzikale optredens door de strijkers en de kopers.

De muzikale reis start in de Blauwe Zaal om 15u. Wie nog even wil uitblazen kan dit nadien op de klanken van de ensembles uit de Popjazz afdeling in de bar van deSingel.

PRAKTISCHE INFO: 

LOCATIE: Blauwe zaal, deSingel | Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
UUR: 15u
TICKETS: -12 jaar €10  | + 12 jaar €12 
De tickets zijn verkrijgbaar op het secretariaat van de Academie Deurne!