Academie Deurne

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

Academietrip Amsterdamzondag 5 mei 2024

'THERE ARE SO MANY DIFFERENT FORMS OF ART, PERFORMANCE IS ONE OF THE MOST DIFFICULT, THE MOST IMMATERIAL, AND THE MOST REAL.' Marina Abramović

Trek met ons op Academietrip naar het Stedelijk Museum Amsterdam en dompel je onder in de wereld van de legendarische Marina Abramović. Ruim 60 werken tonen de ontwikkeling van het oeuvre van de pionier van deze performancekunst in de afgelopen vijftig jaar: van haar vroege werk, dat ze maakte in het voormalige Joegoslavië en in Amsterdam, tot de baanbrekende performances met haar partner Ulay en het solowerk waarmee ze nog steeds actief is.Te zien zijn foto’s, video’s, sculpturen en live heruitvoeringen van vier iconische performances die voor het eerst worden uitgevoerd in Nederland: Art Must Be Beautiful, Artist Must Be Beautiful (1975), Imponderabilia (werk met Ulay) (1977), Luminosity (1997) en The House with the Ocean View (2002). Als bezoeker kun je zelf ook deelnemen aan twee werken: Work Relation (werk met Ulay) (1978) en Counting the Rice van de Abramović Methode.
Marina Abramović is sinds de jaren 70 één van de grondleggers van de performance- en body art. Ze bracht de performancekunst van het experimentele begin naar de mainstream. Ze gebruikt haar eigen lichaam en test de grenzen van haar fysieke en mentale uithoudingsvermogen, van 1975 tot 1988 met haar geliefde Ulay. In haar latere solowerk richt zij zich meer op het verkennen van spiritualiteit en het creëren van een wisselwerking, waarin het publiek actief onderdeel wordt van haar werk en een gedeelde energie.
Wil je in de namiddag nog verder Amsterdam intrekken, dat kan: Het Rijksmuseum en Van Goghmuseum zijn vlakbij (bestel zeker op voorhand je tickets), struin langs de grachten, hang rond in het Vondelpark, bezoek een van de vele kleinere musea. In Amsterdam valt altijd genoeg te beleven en te zien!

VERTREK & TERUGKOMST
Verzamelen om 9.15uur aan parking Kielse Vest/ Desguinlei (ter hoogte van Pidpa)
Vertrek om 9.30 uur
Terugkomst is voorzien om 19.30uur.

TER PLAATSE
11.45uur: Aankomst Stedelijk Museum
12.00uur of 12.15uur: Bezoek op eigen houtje doorheen de expo 'Marina Abramović' en de vaste collectie van het museum.
17.30uur: Bus vertrekt aan de Paulus Potterstraat (tegenover Stedelijk Museum)

PRIJS
38€ Voor de busreis heen en terug + toegang tot de expo 'Marina Abramović' en Stedelijk Museum

INSCHRIJVEN
Schrijf zo snel mogelijk in, de plaatsen zijn beperkt. Je mailt naar academietrips@so.antwerpen.be. Vermeld je naam, academie, adres, mailadres en gsm-nummer.
Je ontvangt een bevestigingsmail met het juiste rekeningnummer. Pas na betaling op dit nummer is je inschrijving definitief.
Contactpersoon: Kim Aerts (Academie Hoboken)
Is de trip volzet? Plaats je naam zeker op de wachtlijst.
Als je geen student bent van één van de 5 Stedelijke Academies, ben je gedekt door de verzekering van de busmaatschappij maar niet door de schoolverzekering.