Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

Masterclass storytelling (Emily Hennessey): The speaking bodydonderdag 16 maart 2023 - vrijdag 17 maart 2023

De fantastische vertelster, Emily Hennessey uit Groot-Brittannië (The Lakes District) komt naar de academie van Ekeren om er een workshop en een voorstelling te brengen. Zorg dat je erbij bent, het wordt geweldig. De inschrijvingen zijn bedoeld voor 3e graad volwassenen woord en 4e graad woord én voor iedereen met interesse in en ervaring met Storytelling. De voertaal is Engels, maar Emily heeft ervaring in het werken met mensen van wie Engels niet de moedertaal is.

PRAKTISCH:
 

Schrijf je zo snel mogelijk in:
je schrijft je zo snel mogelijk in voor één van de voorgestelde data. Omdat de inschrijvingen beperkt zijn moeten we rekening houden met de eerst ingeschrevene. Om dit te controleren vragen we jullie om je in te schrijven via mail (maildatum geldt dan als inschrijvingsvolgorde). Je kan inschrijven tot en met vrijdag 10 maart 2023.  Van zodra je je hebt aangemeld, krijg je een bevestigingsmail. Mocht het je onverwachts niet lukken om te komen, stuur dan een mail om plaats te maken voor eventuele anderen.
Inschrijving via: 
Katty.Wtterwulghe@so.antwerpen.be (let op de juiste schrijfwijze van de familienaam aub.)£
Kies je plek:
OF Donderdag 16 maart: 10u-13u
OF Donderdag 16 maart: 19u-22u
OF Vrijdag 17 maart: 10u-13u
Inschrijvingsgeld:
Leerlingen van de Academie Ekeren: gratis
Alle anderen: 5€ voor een topworkshop van 3u!
BE67 0910 1734 9487. Titularis rekening: Academie Ekeren.
Mededeling: Naam, voornaam + ‘masterclass Emily Hennessey + dag en uur’.

OVER DE MASTERCLASS

Storyteller Emily Hennessey leidt een workshop over de fysieke kant van verhalen vertellen, waarbij ze beweging, gebaren, ruimtegebruik, gezichtsuitdrukking, ritme en dans verkent.
Hoe kunnen we een uitgestrekte woestijn laten zien in een verhaal, een verward bos, een ver eiland of een scheepswrak onder water?
Hoe kunnen we de personages in het verhaal worden en tegelijkertijd de verteller blijven?
Hoe kunnen onze lichamen dansen tussen de wereld van het verhaal en het huidige moment? 
Emily's aanpak is speels, creatief en inclusief, en moedigt iedereen aan om zichzelf uit te dagen, hun eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen. 

--------------------------------

EMILY HENNESSEY is een dynamische verhalenverteller die vaak met een stok zwaait en met haar voeten stampt terwijl ze heldendichten, mythen, wonderverhalen en volksverhalen van over de hele wereld omarmt. 
Emily begon met verhalen vertellen tijdens haar studie Drama & Theaterwetenschap aan de Universiteit van Kent, waar ze verhalenverteller dr. Vayu Naidu ontmoette en bij wie ze studeerde. Later trainde ze bij Ben Haggarty.
Nu treedt ze op en geeft ze workshops over de hele wereld voor publiek van alle leeftijden. Recente optredens zijn onder andere het Soho Theatre, Richmix, British Museum, de Earthouse en York Theatre Royal met de Crick Crack Club, het Royal Opera House, Shakespeare's Globe, het Viking Ship Museum in Denemarken, Nordic House in IJsland, Kathakar Storytelling Festival in Delhi.
www.emilyhennessey.co.uk