Academie Wilrijk

muziek - woord - beeld

Zeefdruk +18 jaar

Over de opleiding

Zeefdruk is een druktechniek die zich ontwikkeld heeft vanuit sjabloondruk in het oude China tot een vanzelfsprekend medium binnen de hedendaagse beeldende kunst. Denk maar aan één van de iconen van de 20ste eeuw: Andy Warhol. De laatste jaren is zeefdruk enorm populair geworden als een Do-It-Yourself-techniek die relatief snel een uniek resultaat oplevert.

De artistiek georiënteerde opleiding in Academie Wilrijk omvat twee studiejaren. In het eerste jaar leer je de verschillende stappen van het drukproces kennen en beheersen. Je verwerft inzicht in de techniek en ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn om snel zelfstandig aan de slag te gaan.

In het tweede jaar wordt er meer inhoudelijk met beeld gewerkt. Je leert je ontwerpen afstemmen op een gezeefdrukt resultaat. Verschillende uitgangspunten (fotografisch, tekenkundig, …) worden afgewogen en vergeleken. Verschillende dragers als papier, stof, hout, … worden onderzocht. Met het verworven inzicht ga je op zoek naar het beeld dat jouw idee het best weergeeft.

Benieuwd naar wat er nog meer gemaakt wordt in het atelier zeefdruk? Klik hier voor enkele impressies. 

 

PRAKTISCH:

-> 2 jarige opleiding 
-> 4 uur les per week 
-> Lesrooster: klik hier 
-> Te voorzien materiaal: een gewone schort en rubberen handschoenen