Academie Merksem

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

Academie Merksem dat is...

"Grensverleggend reizen naar je artistieke toekomst!"

  • Academie Merksem stimuleert je om levenslang kunstenaar te zijn en met open blik naar de wereld te kijken. In onze academie staan geen muren tussen muziek, woord, dans en beeldende kunsten. Traditie en vernieuwing gaan bij ons hand in hand.
  • Er heerst steeds een sfeer van openheid, vertrouwen en respect. Op die manier scheppen we ruimte om met plezier te creëren.
  • Een professioneel team met passie en vakmanschap, begeleidt je op je artistieke zoektocht.
  • We zetten je aan om initiatief te nemen en samen met anderen naar buiten te treden met verrassende, spontane, unieke, kleine of grote creaties.
  • Onze academie vraagt je engagement om je artistieke droom te realiseren.

 

Op 20 november 2019 nam Academie Merksem als eerste Academie in België het label 'Kinderrechtenacademie' in ontvangst van Plan International.

Wij willen een school zijn die luistert naar kinderen en hun ouders en die door middel van kunsteducatie er alles aan doet om alle kinderen de kans te geven om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen, omdat wij ervan overtuigd zijn dat de impact van “artistieke ontwaken en ontwikkelen” enorm kan zijn voor het zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfrespect van een kind.

Lees hier hoe het begon, hoe we het deden en wat we waarmaakten.