Academie Merksem

beeld - muziek - woord - dans

Kalender

Ziëna - Bruce Nauman

23 januari 2018
ziena
ZIËNA is een uniek artistiek educatief kunstproject van de Academies, toegankelijk voor alle geïnteresseerden, binnen en buiten het deeltijds kunstonderwijs. Deelname is gratis en je hoeft niet op voorhand in te schrijven.

uitstap fotomuseum lessen kunstgeschiedenis

24 januari 2018 - 27 januari 2018
fotomuseum uitstap
In januari 2018 gaan we in het kader van de lessen kunstgeschiedenis naar het Fotomuseum. Je hebt keuze om deel te nemen aan de uitstap op een van onderstaande momenten (zie wanneer):

"Noorderlicht" Klasconcert piano

24 januari 2018
De leerlingen van Cindy Blindeman spelen een klasconcert. Ouders zijn welkom in lokaal A1.1 om het concert bij te wonen.

Week van het toonmoment voor leerlingen muziek

29 januari 2018 - 3 februari 2018
week vh toonmoment
Tijdens de week van het toonmoment tonen de leerlingen wat ze reeds kunnen aan een andere klas. Enkel de leraar en enkele leerlingen van een andere klas zijn het publiek. Ouders zijn niet toegelaten. We houden bewust dit toonmoment zeer klein, om de drempel naar optreden/performen zo laag mogelijk te houden. Optreden is spannend, maar in kleine groepjes wordt het zelfs gezellig. De week van het toonmoment is van maandag 29 januari tot zaterdag 3 februari.

dag van de Academies - BOODSCHAP VAN ALGEMEEN NUT

3 februari 2018
Ook Academie Merksem heeft een 'Boodschap van algemeen nut'!

Aperitiefconcert Elixir d'Anvers CC Merksem

4 februari 2018
‘Muziek van droom en daad’ 1918, einde van de Eerste Wereldoorlog. Vreugde om de overwinning, miserie en droefenis voor al wat stuk is, moed om weer op te bouwen. Het concert verklankt zeer uiteenlopende emoties. Jubelende liederen, hoopvolle ragritmes maar ook aangrijpende melodieën om het leed te verzachten.

Tips & Trix

25 februari 2018
Tijdens Tips & Trix op zondag 25 februari 2018 worden ensembles van Academie Merksem en andere Antwerpse Academies gecoacht door een gastdocent. Voor de 3de editie werden er fijne gastsprekers en docenten gestrikt o.a. Mario Goossens (Triggerfinger), Marcel Vantilt (MTV/Arbeid Adelt!), Gregory Frateur (Dez Mona), Gwen Cresens (Kommil Foo), Wouter Berlaen (Berlaen), Chantal Acda, Mira Bertels (Mira)... Naast een coaching is er ook een luistersessie bij Mario Goossens en Marcel Vantilt. Tot slot is er een slotconcert waarbij elk ensemble 2 nummers brengt. Dit concert is voor iedereen toegankelijk en gratis.

Ziëna

27 februari 2018
ziena
Tom Lanoye: stijl en grafische vormgeving Literatuur en engagement / Gerd Dooreman / Beeld en muziek omstreeks 2000

Ziëna

20 maart 2018
ziena
Filmkunst: de context van script, muziek, beeld- en camerataal in C.C. De Kern Recente film: filmkenner en programmator Mathias Onzia nodigt uit:‘De Vlaamse film gespot’ met tafelgesprekken en analyses

Ziëna

24 april 2018
ziena
Kunst & functie: architectuur Architectuur (o.m. uit het Middelheimmuseum) en design (o.m. Memphis Group) / Functionaliteit en bouw voor een luisteraar (in muziek) en een lezer (in literatuur)

Ziëna wandeling

29 april 2018
ziena
Wandeling in het Middelheim

Ziëna

22 juni 2018
Ziëna
ANTWERP BAROQUE: Middelheimmuseum stelt voor: EXPERIENCE TRAPS Lezing & literaire wandeling door daeninck Scheerlinck

Jamsessie Popjazz

25 juni 2018
Kom kijken naar de jamsessie van de leerlingen popjazz.
Subscribe to Kalender