Academie Merksem

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

Student getuigt: tekenen is veel meer dan alleen maar potjes en pannen op papier zetten

Zes jaar geleden wou Ronny (Ron) iets doen met zijn creativiteit. Hij bracht een bezoek aan de academie beeld in het filiaal Schoten om te kijken welke opleidingen hij kon volgen. Hij startte de opleiding tekenen.

Tijdens de eerste jaren kreeg hij les van verschillende docenten. Hij leerde oa om objecten op een juiste manier weer te geven. Hij ontplooide zijn manier van kijken en ontdekte diverse materialen en technieken. Tegelijkertijd stelde hij vast dat het gewoon kopiëren van voorwerpen op papier hem geen voldoening meer kon geven. Zijn honger naar het ontwikkelen van een eigen schriftuur groeide.

Uiteraard ging dat niet van de ene op de andere dag. Het was een boeiend proces waarbij experiment centraal stond. Hij leerde blind tekenen, tekenen met een ingebouwde afstand, tekenen met je vingers, tekenen op diverse formaten,... Daarnaast maakte hij kennis met de stijlen van diverse kunstenaars zoals bijvoorbeeld Jos Hendrickx, Jozef Van Ruyssevelt, Lismonde. En hij haalde ook inspiratie uit de lessen kunstgeschiedenis en de uitstappen. Hij ontdekte dat er heel veel manieren of oplossingen zijn om je idee uit te kunnen drukken.

Voor hem was het een boeiend en verrassend traject om je eigen talenten te leren kennen. Voor Ronny (Ron) was het ook heel fijn om dit in een atelier samen met medestudenten te kunnen doen. Je deelt er je ervaringen, je passie, motiveert elkaar.

 

Getuigenis Ronny Fiscalini, student tekenen bij docent Lieve Dirkx