Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

De CosmoGolem

Ken jij de CosmoGolem al? Komt die naar Merksem, naar onze Academie? JA! Wil jij ons daarbij helpen?

Wie is de CosmoGolem?

De CosmoGolem is een houten reus van vier meter hoog. De CosmoGolem wil kinderen helpen om hun eigen stem en identiteit te vinden. Ter hoogte van zijn hart heeft de CosmoGolem een luikje. Via dat luikje kunnen kinderen (en volwassenen) hun wensen en hun dromen aan de reus toevertrouwen. Zo weerspiegelt de CosmoGolem hoop en geloof in de toekomst.

De CosmoGolem is een echte wereldburger. Je kan hem al vinden in meer dan 40 landen en op die manier verbindt hij ons met verschillende culturen.

Elke CosmoGolem wordt steeds gemaakt in samenwerking met partners.

De ‘vader’ van de CosmoGolem is de kunstenaar Koen Vanmechelen. Ga hier eens kijken naar wat hij vertelt over de CosmoGolem. Je ziet in het filmpje van Koen Vanmechelen hoe kinderen over de hele wereld werken aan hun CosmoGolem.

        

Meer foto's

Wat gaat er gebeuren?

Op dit moment zijn we op zoek naar partners die ons kunnen helpen om de CosmoGolem te bouwen. Die partners kunnen sponsors zijn zoals Philip's Biscuits, maar ook mensen die mee de handen uit de mouwen willen steken om hem samen te bouwen. Alle leerlingen van de academie zijn sowieso partners, iedereen zal op een manier een stukje meewerken aan de CosmoGolem. Ook ouders zijn welkom om mee te werken. We zullen de buren en heel het district erbij betrekken.*

We zullen alle basisscholen van Merksem vragen of ze ook ‘vriendjes’ willen worden met de CosmoGolem.

We zullen een CosmoGolem-lied maken. Dat zullen we met de ganse academie kunnen zingen, spelen, dansen… dat wordt een hit in Merksem!

En vooral: we zullen alle leerlingen de kans geven om regelmatig hun dromen en wensen aan het hart van de CosmoGolem toe te vertrouwen door ze op te schrijven en in het luikje te leggen.

* Heb jij interesse om deel te nemen bij de opbouw van onze Golem? Stuur dan zeker een mail naar info@academiemerksem.be met je naam, emailadres en telefoonnummer, dan nemen wij contact met je op om verdere afspraken te maken.

 

 

dinsdag 11 mei 2021