Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

De CosmoGolem

Ken jij de CosmoGolem al? Komt die naar Merksem, naar onze Academie? JA! Zet 19 oktober alvast in je agenda, want dan is het feest.

Wie is de CosmoGolem?

De CosmoGolem is een houten reus van vier meter hoog. De CosmoGolem wil kinderen helpen om hun eigen stem en identiteit te vinden. Ter hoogte van zijn hart heeft het beeld een luikje. Via dat luikje kunnen kinderen (en volwassenen) hun wensen en hun dromen aan de reus toevertrouwen. Zo weerspiegelt de CosmoGolem hoop en geloof in de toekomst.

De CosmoGolem is een echte wereldburger. Je kan hem al vinden in meer dan 40 landen en op die manier verbindt hij ons met verschillende culturen.

Elke CosmoGolem wordt vaak gemaakt in samenwerking met partners.

De ‘vader’ van de CosmoGolem is de kunstenaar Koen Vanmechelen. Ga hier eens kijken naar wat hij vertelt over de CosmoGolem. Je ziet in het filmpje van Koen Vanmechelen hoe kinderen over de hele wereld werken aan hun CosmoGolem.

        

Meer foto's

Wat gaat er gebeuren?

Op 19 oktober is het feest! 

We nodigen je uit om die dag samen de komst van de CosmoGolem te vieren in de voortuin van de Academie Merksem (Nieuwdreef).

Zodat iedereen erbij kan zijn, doen we 2 sessies: om 16u00 - 17u00 (officiële inhuldiging) en om 20u00 - 21u00.

De Cosmogolem komt vanaf 19 oktober voor alle leerlingen, leerkrachten, buurtbewoners, ... in de academietuin te staan en zal symbool staan voor een academie waar iedereen op een veilige manier zichzelf kan en mag zijn en waar iedereen kan uitgroeien tot de beste versie van zichzelf. De reus staat symbool voor de visie en het engagement van onze academie met betrekking tot kinderrechten, actief burgerschap en kunstig competent.

De Cosmogolem werd in het atelier van de bouwwerfleider David De Joode en zijn team van Gatam vorig schooljaar gebouwd en staat nu te popelen om naar de academie te komen. 

We zullen samen de komst van onze houten reus vieren met onze leerlingen, leerkrachten, buurtbewoners, ... en uiteraard hoort daar het CosmoGolem-lied bij.
Een leerkracht Compositie (Bram Van Camp) en een leerkracht Woord (Kris Philips) creëerden een CosmoGolem-lied dat we met de ganse academie zullen zingen, spelen, dansen… dat wordt een hit in Merksem! 

Op deze dag hopen we een fantastische start te nemen en we zullen alle leerlingen de kans geven om regelmatig hun dromen en wensen aan het hart van de CosmoGolem toe te vertrouwen door ze op te schrijven en in het luikje te leggen.

 

 

 

 

 

 

dinsdag 11 mei 2021