2021 -“This time it’s personal”

Voor de 10de keer op rij organiseren de Academies Beeld van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen “Viewmaster/Masterview”.
Afstuderende studenten beeldende kunst krijgen hiermee de kans krijgen om hun werk in een professionele context te presenteren
en hun artistieke eigenschappen te toetsen aan het hedendaagse kunstgebeuren.  

Dit jaar maakt beeldend kunstenaar Rinus Van de Velde een selectie uit alle afstudeerprojecten van de vier Academies beeldende kunsten.
Muzikant/zanger/gitarist Mauro Pawlowski brengt leerlingen van de Academies muziek-woord-dans samen en creëert met hen onvergetelijke performances.    

Beeld, muziek, woord en dans worden door het curatoren duo op een eigenzinnige manier samengebracht tot één harmonieus geheel van stijlen en klanken. 
Als tagline kozen ze alvast de titel “This time it’s personal”. Het resultaat is een verrassende expositie en concert in het Zuiderpershuis te Antwerpen.  

 

CURATOR MAURO PAWLOWSKI  
Mauro Pawlowski (° 1971) is een Belgisch gitarist, zanger, singer-songwriter, bandleider, met Poolse en Italiaanse roots. Mauro waagt zich aan vele muziekstijlen, van harde noise en poëtische kleinkunst tot ijle freejazz en klassieke rock. In de jaren 90 maakte hij vooral furore met zijn band Evil Superstars. Nog andere bands volgden zoals Mitsoobishy Jacson en Kiss My Jazz Evil Superstars, Somnabula, Mauro & The Grooms en nog vele andere. Voor zijn veelzijdigheid ontvangt Mauro in 2004 de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek, en ook bij de Zamu Music Awards wordt Pawlowski meermaals verkozen tot beste muzikant. In 2004 werd Mauro tweede gitarist bij dEUS. Mauro won de MIA in de categorie Beste muzikant 2014. Sinds 2016 is hij opnieuw solo-artiest. 

CURATOR RINUS VAN DE VELDE  
Rinus Van de Velde (°1983, Leuven, woont en werkt in Antwerpen) staat voornamelijk bekend om zijn grootschalige houtskooltekeningen. Hoewel deze tekeningen nog steeds een prominente rol spelen in zijn werk, evolueert Van de Velde steeds meer naar een 'totaalkunstenaar', waarbij hij een spanning creëert tussen fictie en realiteit door het gebruik van verschillende media zoals tekeningen, sculpturen, installaties en film. Met zijn tekeningen nodigt Van de Velde de toeschouwer uit om in zijn zorgvuldig opgebouwde universum te stappen. Terwijl hij zichzelf cast als een opeenvolging van fictieve personages en zichzelf voortdurend uitvindt als een ander soort artiest, leeft Van de Velde zich in in verschillende persona's, genres en kunstvormen.  

Georges Uittenhout (M HKA) is net zoals voorgaande jaren scenograaf van dienst. 

Praktisch:

Opening | vrijdagavond 10 september 2021 om 19u30 

Expo | weekend 11 en 12 september 2021 (Open Monumentendag) & weekend 18 en 19 september 2021, telkens van 10u00 – 18u00 

Toegang | gratis